Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

binnenlocaties

In Diergaarde Blijdorp zijn vele in tropische gebieden waar je bijzondere dieren ontmoet en planten ontdekt.

wandel over de zeebodem in het Oceanium

Download de nieuwe Blijdorp-app en start je Blijdorp-dag met een ‘duik’ in het waterwerelddeel Oceanium (geheel overdekt). Wandel over de zeebodem en ontmoet haaien, steuren en nog veel meer zee- en kustbewoners. In de vernieuwde Great Barrier Reef zweven scholen prachtige visjes door het kleurige koraal… en jij staat ertussen in de tunnel! De murenen trekken ook veel bekijks. Een stukje verder worden om 12:00 uur de koeneusroggen gevoerd. Je kunt ook meekijken bij de pinguïnmaaltijd die om 13:30 uur ‘geserveerd’ wordt.

Ontmoet de dikhuiden

161206_blijdorp_insta_1080x1080_v2_olifantenNa een ontdekkingsreis door de Diergaarde is het in het tropisch bos Taman Indah heerlijk warm. Speelt het kleuterolifantje Sunay binnen of is de olifantenfamilie buiten te bewonderen? Zondags om 14:00 uur ontmoet je daar de dierverzorger. Misschien gaan ze ook in bad… Herken je tapirtje Penang nog, nu zijn ‘streepjespyjama’ vervangen is voor zijn grijs met witte tapirvacht?

Binnenspeeltuin biotopia

Terwijl je kinderen lekker slingeren in binnenspeeltuin Biotopia of buiten in de Oewanja Kinderjungle, kun jij genieten van wat lekkers op het terras ernaast. Natuurlijk kun je ook heerlijk buitenspelen in bv de enorme speeltoren van de Oewanja Kinderjungle met een speciaal deel voor kleuters en peuters.

Ontdek meer over Biotopia >

TROPISCH AMAZONICA

161206_blijdorp_insta_1080x1080_v2_vlindermeisje

Vlinderparadijs Amazonica is een mooie tropische afsluiting van je dagje Blijdorp. Laat je omringen door kleurige vlinders. Ontmoet de anaconda, matamata’s, arapaima’s en piranha’s en ontdek bijzondere planten. Meer weten? Bij het Amazonica-infopunt beantwoorden we tussen 11:00-15:00 uur je vragen over de planten en dieren.

Tot gauw!