Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Toegankelijkheid

Diergaarde Blijdorp is prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobiels. Op je route vind je ook voldoende bankjes op sfeervolle plekjes.
  • Er zijn 2 aangepaste kaartautomaten bij de hoofdingang aan de Blijdorplaan, deze kunnen vanuit een rolstoel bediend worden.
  • Verspreid door de dierentuin zijn 6 aangepaste toiletten voor bezoekers met een beperking. Er is ook een verschoningsruimte bij de hoofdingang: de sleutel van deze verschoningsruimte is af te halen bij de kaartcontrole. Download hier de plattegrond (pdf)
  • Download deze plattegrond met rolstoelvriendelijke paden
  • De gehandicapten-parkeerplekken vind je op de grote parkeerplaats aan de Blijdorplaan het dichtst bij de hoofdingang. gehandicaptenparkeertarief: € 6,50 op vertoon van invalidenkaart.
  • Er is een beperkt aantal rolstoelen gratis beschikbaar. Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857. Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00 (contant). In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen. Van instellingen en verzorgingstehuizen wordt verwacht dat zij zelf zorg dragen voor rolstoelen voor hun bewoners. Bij beide entrees zijn ook een beperkt aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd.

BEGELEIDERS VAN GEHANDICAPTE BEZOEKERS

  • Er zijn speciale entreetickets voor begeleiders (vanaf 13 jaar) van personen (vanaf 3 jaar) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken. Deze zijn alleen aan de kassa te koop à € 17,50.
  • Daarnaast is er ook een voordelig begeleiders-abonnement. Voor professionele begeleiders via een instelling geldt een aparte regeling. Vraag ernaar bij Bezoekersservice. Bezoekers die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken (vanaf 3 jaar) mogen een begeleider op het begeleiders-dagtarief meenemen.

SLECHTZIENDEN

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapte bezoekers een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin.
Klik hier voor meer informatie >

ASSISTENTIEHONDEN

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Bezoekers die een assistentiehond mee de tuin in willen nemen, moeten dit minimaal één dag van te voren telefonisch aanmelden. Bel 0900 1857 (geen extra kosten). Voor de veiligheid van de assistentiehonden en onze dieren zijn er een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden >

Er is geen kennel aanwezig.