Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
rhino dog squad

Natuurbehoud zwarte neushoorn

De zwarte neushoorn is ernstig bedreigd door stroperij vanwege de waardevolle hoorns. Die worden als medicijn vermalen of dienen als statussymbool. Hun aantallen zijn in korte tijd drastisch afgenomen.

Blijdorp hoopt een kleine bijdrage te leveren aan het voortbestaan van de zwarte neushoorn, door met deze dieren te fokken. Samen met andere dierentuinen werken we er aan om de soort voor uitsterven te behoeden en het publiek hiervoor te interesseren en te inspireren.

Blijdorp helpt ook mee om neushoorns in het wild te beschermen door ondersteuning van de ‘Rhino Dog Squad’ van ‘Save the Rhino’. Dit project zet honden in om stropers op te sporen en te overmeesteren.

In zuidelijk Afrika worden namelijk zwarte, maar ook witte neushoorns, gestroopt voor de hoorns. Op dit moment heeft de witte neushoorn, die vroeger (zeker in dierentuinen) veel zeldzamer was dan de zwarte soort, de rollen flink omgedraaid. Zij zijn in dierentuinen, die beschikken over veel ruimte, de meest gehouden soort. Zwarte neushoorns staan er in dierentuinen en in het wild op dit moment minder goed voor. Blijdorp hoopt een kleine bijdrage te leveren aan het voortbestaan van de zwarte neushoorn, door met deze dieren te fokken. Samen met andere dierentuinen werken we er aan om de soort voor uitsterven te behoeden en het publiek hiervoor te interesseren en te inspireren. Blijdorp helpt ook mee om neushoorns in het wild te beschermen door ondersteuning van de ‘Rhino Dog Squad’ van ‘Save the Rhino’. Dit project zet honden in om stropers op te sporen en te overmeesteren.