Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Expositie 'ZOO veel plastic'

Wist je dat er jaarlijks wel zo’n 8 miljoen ton plastic in oceanen terecht komt? Dat is per dag zo’n tien zwembaden vol!

Plastic Soep

In de expositie ‘ZOO veel plastic’ in het Oceanium kun je vanaf 19 oktober ontdekken hoe dit plastic in zee belandt, wat er mee gebeurt en wat voor effect het plastic heeft op het zeeleven. Ook kun je zien welke oplossingen er al zijn bedacht en wat je zelf kunt doen aan het terugdringen van de ‘plastic soep’ in zee.

Slikken of stikken?

Opvallend in de expositie zijn de twee kreisels, ronde aquaria, waarin water wordt rondgepompt. Eén kreisel is gevuld met kwallen, de ander met plastic zakjes. Zo zie je zelf zelf dat dieren als zeeschildpadden moeilijk het verschil kunnen zien tussen voedsel en plastic. In de Haaientunnel in het Oceanium kun je ook zeeschildpadden ‘in het echt’ bewonderen.

speurtocht plastic soep

Doe de speurtocht

Neem een duik in het diepe en zie wat onze dieren (niet) zien. Zoek de voorwerpen die niet in het Oceanium thuishoren en kom erachter wat er mee gebeurd is. Pak de speurtocht bij Bass Rock, bij de ingang van het Oceanium, of download het speurblad Plastic Soep (pdf). Jouw speurtocht in het Oceanium eindigt bij de expositie ‘ZOO veel plastic’.

Ga op de foto en win!

Aan het einde van de plastic soep expositie kun je een speciale foto maken! Kies zelf met welk dier jij op de foto wilt en laat weten wat jij doet om de plastic soep te verminderen. Plaats jouw leuke, creatieve of gekke foto uiterlijk 6 januari 2020 op Twitter, Instagram of onze Facebook-pagina met #zooveelplastic. Zo maak je kans op een (verlenging van je) Blijdorp jaarabonnement!

Overval?!

Acteur Niek Roozen en presentatrice Janouk Kelderman (ambassadeurs WWF) konden niet wachten om de expositie te bezoeken… Zij overvielen de expositie samen met kinderen van de Plastic Bende die actie voeren voor minder plastic in de zee.