Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Expositie 'ZOO veel plastic'

Wist je dat er jaarlijks wel zo’n 8 miljoen ton plastic in oceanen terecht komt? Dat is per dag zo’n tien zwembaden vol!

Plastic Soep

In de expositie ‘ZOO veel plastic’ in het Oceanium kun je vanaf 19 oktober ontdekken hoe dit plastic in zee belandt, wat er mee gebeurt en wat voor effect het plastic heeft op het zeeleven. Ook kun je zien welke oplossingen er al zijn bedacht en wat je zelf kunt doen aan het terugdringen van de ‘plastic soep’ in zee.

Slikken of stikken?

Opvallend in de expositie zijn de twee kreisels, ronde aquaria, waarin water wordt rondgepompt. Eén kreisel is gevuld met kwallen, de ander met plastic zakjes. Zo zie je zelf zelf dat dieren als zeeschildpadden moeilijk het verschil kunnen zien tussen voedsel en plastic. In de Haaientunnel in het Oceanium kun je ook zeeschildpadden ‘in het echt’ bewonderen.

speurtocht plastic soep

Doe de speurtocht

Neem een duik in het diepe en zie wat onze dieren (niet) zien. Zoek de voorwerpen die niet in het Oceanium thuishoren en kom erachter wat er mee gebeurd is. Pak de speurtocht bij Bass Rock, bij de ingang van het Oceanium, of download het speurblad Plastic Soep (pdf). Jouw speurtocht in het Oceanium eindigt bij de expositie ‘ZOO veel plastic’.

Deel je leukste Oceanium-foto & jouw plastic voornemen en win!

Wat ga jij doen om de plastic soep te verminderen? Inspiratie nodig voor je goede voornemens? Bezoek de ‘ZOO veel plastic’-expositie in het Oceanium! De speciale fotomachine in de expositie is helaas tijdelijk buiten gebruik, dus kun je ook je plastic voornemen samen met jouw leuke, creatieve of gekke Oceanium-foto uiterlijk 1 maart 2020 delen op Twitter, Instagram of onze Facebook-pagina met #zooveelplastic. Zo maak je kans op een (verlenging van je) Blijdorp jaarabonnement!

Overval?!

Acteur Niek Roozen en presentatrice Janouk Kelderman (ambassadeurs WWF) konden niet wachten om de expositie te bezoeken… Zij overvielen de expositie samen met kinderen van de Plastic Bende die actie voeren voor minder plastic in de zee.

ARTIKEL

Download het artikel over ZOO veel plastic uit abonnementhoudersmagazine De Giraffe (pdf) en ontdek wat er aan de hand is, wat jij kunt doen en hoe Blijdorp bijdraagt aan een schonere wereld.