Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Silent Forest campagne

Silent Forest

Vrijwel dagelijks horen en lezen we over de strijd van neushoorns, olifanten, gorilla's en andere opvallende zoogdieren, die vechten voor hun voortbestaan. Maar niet alleen grote zoogdieren staan onder druk. Inmiddels luiden de alarmbellen ook voor veel zangvogels, met name in Zuidoost-Azië, waar jaarlijks miljoenen vogels worden gevangen.

Ze worden o.a. gebruikt als huisdier, statussymbool, voedsel en voor zangcompetities. Vaak gaat het om diepgewortelde culturele tradities die moeilijk te veranderen zijn. Maar ook buiten Azië zijn de vogeltjes zeer gewild. De internationale handel verdient hier veel geld aan. Het is duidelijk dat het vangen van zoveel vogels onhoudbaar is voor het voortbestaan van vele soorten.

Reden genoeg om wereldwijd aandacht te vragen voor het gevaar waarin de zangvogels verkeren! De Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria (EAZA) zet zich daarvoor in met de ‘Silent Forest Campaign’. Blijdorp draagt daar actief een steentje aan bij. Rond en in het Longhouse in de Maleise Bosrand wordt deze zomer veel aandacht besteed aan de zangvogelcrisis.