Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Hoogtepunten

ONDERWATERWERELD OCEANIUM

In het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden of sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners. Een wandeling door het geheel overdekte Oceanium is al snel een (uur)vullend programma.

VLINDERPARADIJS AMAZONICA

Beleef de Amazone in Blijdorp! Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa is een opvallend koepelvormige gebouw (circa 2.500 m2) waar het tropisch warm is. Er fladderen hier duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen waan je je in het Amazone-gebied. Een ware belevenis!

TROPISCH REGENWOUD TAMAN INDAH

Slenter door de Aziatische moerassen en ontmoet de olifantenfamilie in het overdekte tropische regenwoud ‘Taman Indah’ (Maleis voor ‘prachtig park’). Dit verblijf is een nabootsing van de boeddhistische tempelruïne Angkor Wat in Cambodja. Binnen in deze ruïne wordt een Aziatisch tropisch regenwoud geïmiteerd. Het is er vochtig warm en staat vol met verscheidene bloemen en planten, waaronder een collectie orchideeën, de Ficus benjamina en bekerplanten, kronkelende lianen en oude bomen.