Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
rode japanse roos
Overig nieuws
20 januari 2021

Winterse schoonheden

Ook in de winter zijn er prachtige bloeiers te bewonderen. Deze kleurrijke plaatjes willen we jullie niet onthouden. Een aantal van deze planten kun je ook zelf planten in je tuin of balkon. Bijvoorbeeld de Camellia Japonica oftwel de Japanse roos. Deze uitbundige bloeier maakt van de kale tuin in januari een kleurrijk feestje.  Wist je dat deze plant in Japan en China als gelukssymbool wordt gezien? Met de roze bloemen zeg je ‘Ik verlang naar je’ en de rode bloemen staan voor gelukzaligheid en rijkdom! Dus doe er je voordeel mee 😉

  • Nandina domestica oftwel hemelse bamboe. Deze Nederlandse naam is wel misleidend; het is namelijk geen bamboe. Deze plant werd vroeger veel aangeplant bij de Chinese tempels. Hij is wintergroen met rode bessen en in juli-augustus draagt het witte bloemen.
  • Camellia japonica oftewel Japanse roos. Deze plant is familie van de echte theeplant Camellia sinensis. De roze bloemen staan symbool voor ‘ik verlang naar je’
  • Rode Japanse roos. Wist je dat de kleur rood van deze bloem staat voor gelukzaligheid en rijkdom?
  • Mahonia media oftewel mahoniestruik. Deze struik heeft stekelige bladeren. De bloemen geuren enorm, je ruikt de zoete geur al van verre.
  • Hebe addenda oftewel struikveronica. Deze plant bloeit langdurig en is een echte vlinder-, bijen- en hommelplant, maar houdt echter niet van strenge winters.
  • Bergfenia delavayi oftwewel schoenlappersplant. Deze plant dankt de naam aan het grote stugge blad. Zo’n blad is een goede oplossing voor een gat in je schoenzool
  • Primula palinuri: deze sleutelbloem uit de bergen van Italië is zeer met uitsterven bedreigd. Het gif van de boeren en oprukkende skigebieden versnipperen helaas hun leefgebied.
  • Edgeworthia grandiflora oftewel de papierstruik. De bast van deze struik wordt gebruikt voor het maken van zeer duurzaam papier, ook voor bankbiljetten. Deze bloemen hebben een lichtzoete geur.

Wist je dat Diergaarde Blijdorp ook een officiële botanische tuin is?

Lees meer >