Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Webcams

Volg live de olifanten, zwarte neushoorns, leeuwen, gieren, okapi’s en Indische neushoorns via  de webcams en kijk nu ook live in het Oceanium via deze webcams.

MET JULLIE STEUN KUNNEN WE DIT BLIJVEN DOEN. KLIK HIER
DOE EEN DONATIE VOOR EEN KRAAMCADEAU


Olifanten-webcams

Op Bevrijdingsdag 2021 om 00.03 uur is een Aziatische olifant geboren. Twintigjarige moeder Bangka kreeg tijdens de bevalling ondersteuning van haar moeder Irma, die al meerdere jongen op de wereld heeft gezet en nu weer grootmoeder is. Ook Faya was er bij, die haar broertje heel interessant vindt. Na een naamwedstrijd onder onze fans heet de kleine nu Radjik, vernoemd naar een plaatsje op het Indonesische eiland Bangka. Lees het geboortebericht >

Update 9 juni 2021
Let op:
Het pasgeboren olifantje en zijn familie zijn nu dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze in hun binnenverblijf Taman Indah.

webcam vanaf het olifantenbuitenperk

Olifantje Radjik en zijn familie verblijven dagelijks van 10:00 – 15:00 uur buiten.

Let op: deze cam is momenteel in onderhoud

video

webcam vanaf nachtperk

video

Camera’s binnenverblijf Taman Indah

Deze binnencams staan uit tussen 7:00 – 15:00 uur. Het witte licht dat je ’s nachts ziet, is infrarood licht waar de dieren zelf geen last van hebben. Zo kunnen de verzorgers de olifanten goed volgen.

video
video

Wist je dat de olifantenfamilie een heerlijk zachte zandvloer heeft gekregen dankzij de Vereniging Vrienden van Blijdorp? Zij hebben met een speciale actie geld ingezameld om de vloer mogelijk te maken. Lees meer >


Webcams zwarte neushoorns

Kijk live in de stal van de zwarte neushoorns. Hier kun je online kennismaken met een van de zwarte neushoorns die regelmatig wisselen van stal. Weten wie wie is, snuffel eens in het dierendossier. Pas op: de cams zijn verslavend 😉

Webcams in stal zwarte neushoorns

video
video

STEUN ONS ZODAT WE DIT KUNNEN BLIJVEN DOEN. KLIK HIER


gierencam

Gluur via webcam in de nestkasten bij het koppel Rüppellsgieren en hun bijzondere jong bij de Afrikaanse Gierenrots.  Lees meer >

Let op: In september gaat deze webcam weer offline. De gieren zijn uitgevlogen. Kom langs en bewonder ze bij onze Afrikaanse Gierenrots.

video

leeuwencams

Klik maar … als je durft 😉
Bij mooi weer zijn de leeuwen uiteraard buiten. Meer weten over onze leeuwen? Snuffel eens in het leeuwendossier >

video

video

okapi-cams

Op 26 november 2019 werd opnieuw een okapi geboren, ze heet Mhina . De moeder is M’buti. Haar moeder en dus de oma van het pasgeboren jong is Kamina. Zij beviel op 2 september van Kisala (v). De vader van beide jongen is Ngwani. Dit zijn de derde en vierde okapi-geboorte in het nieuwe Congogebied. Dit verblijf is eind maart 2015 geopend als een geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.

video
video

Lees hier het geboortebericht >


Haaienbassin Oceanium

Kijk nu tijdelijk live mee in ons haaienbassin! Kom tot rust of raak geïnspireerd door de serene beelden waarbij onze haaien, zeeschildpadden en andere Atlantische oceaanbewoners voorbij zwemmen. Geniet ervan!

Let op: deze cam is momenteel in onderhoud

video

Indische neushoorn-cams

Let op: deze cam is momenteel in onderhoud

video

Deze webcam-uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door:

Organiq &  Stichting BvdZorgBlue Security