Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Webcams

Volg de tapirs, olifanten, leeuwen, gieren, okapi’s en Indische neushoorns live via de webcams. En kijk nu ook live in het haaienbassin in het Oceanium naar onder andere haaien en zeeschildpadden. Enkele webcams in de stallen zijn om privacy-redenen uit tussen 7:00 en 17:00 uur.


okapi-webcams

Okapi M’buti is zondag 21 november om 12:15u bevallen van een jong. Moeder en jong maken het goed. Klik hier voor het geboortebericht.

Omdat de kleine Mayala voorlopig in de stal verblijft, zijn deze webcams nu 24/7 aan.

video
video

webcam Haaienbassin Oceanium

Kijk live mee in ons haaienbassin! Kom tot rust of raak geïnspireerd door de serene beelden waarbij onze haaien, zeeschildpadden en andere Atlantische oceaanbewoners voorbij zwemmen. Geniet ervan!

video

webcams bij de Aziatische olifanten

Op Bevrijdingsdag 2021 om 00.03 uur is er een Aziatische olifant geboren, een mannetje. Hij heet Radjik. Twintigjarige moeder Bangka kreeg tijdens de bevalling ondersteuning van haar moeder Irma, die al meerdere jongen op de wereld heeft gezet en nu weer grootmoeder is. Ook Faya was er bij, die haar broertje heel interessant vindt. Lees het geboortebericht >

Let op: Radjik en zijn familie verblijven dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 17:00 uur kun je ze live volgen in hun binnenverblijf Taman Indah.

webcam vanaf het olifantenbuitenperk

Olifantje Radjik en zijn familie verblijven dagelijks van 10:00 – 15:00 uur buiten.

video

webcam vanaf nachtperk

Deze cam staat uit tussen 7:00 – 17:00 uur.

video

Camera binnenverblijf Taman Indah

Deze binnencam staat uit tussen 7:00 – 17:00 uur. Het witte licht dat je ’s nachts ziet, is infrarood licht waar de dieren zelf geen last van hebben. Zo kunnen de verzorgers de olifanten goed volgen.

video

Wist je dat de olifantenfamilie een heerlijk zachte zandvloer heeft gekregen dankzij de Vereniging Vrienden van Blijdorp? Zij hebben met een speciale actie geld ingezameld om de vloer mogelijk te maken. Lees meer >


Gierencams

In Diergaarde Blijdorp zijn dit jaar zes ernstig bedreigde Afrikaanse gieren uit het ei gekropen: drie Rüppellsgieren, twee witkopgieren en een kapgier.  Zie het Rüppellsgiertje in het nest opgroeien bij de Afrikaanse Gierenrots. Lees meer over de gierenkuikens en de wisseltruc >

video

WEBCAM BIJ MALEISE TAPIR

Op zaterdagavond 2 oktober 2021 is een Maleise tapir geboren, na een draagtijd van ruim 400 dagen. Lees hier het geboortebericht. Pooh is een ervaren moeder. Dit is haar derde jong. Het is een vrouwtje en ze heet Krissy. Ze is nu regelmatig in haar buitenverblijf.

Volg ze van 17:00 tot 07:00u live in hun binnenverblijf in Taman Indah.

video

webcams in binnenverblijf van de Aziatische leeuwen

Klik maar … als je durft 😉
Bij mooi weer zijn de leeuwen uiteraard buiten. Meer weten over onze leeuwen? Snuffel eens in het leeuwendossier >

Deze cams staan uit tussen 13:00 – 17:00 uur.

video

video

webcam in binnenverblijf van de Indische neushoorns

Bij mooi weer zijn de neushoorns uiteraard buiten. Deze cam staat uit tussen 7:00 – 17:00 uur.

video

Deze webcam-uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door: Stichting BvdZorgBlue Security