Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Winters Blijdorp

Deze winter kun je genieten van sfeervolle pleinen, lichtjes, heerlijke hapjes en warme drankjes.

Deze winter (t/m januari 2019) is onze dierentuin gehuld in winterse sferen. Geniet van gezellige pleinen, winterlichtjes, heerlijke hapjes en warme drankjes. Op het terras van restaurant Terraszaal is een Winter food market met winterse lekkernijen. Bij het wintervuur bij de historische ingang kunnen kinderen marshmallows roosteren.

Warm je op in tropische gebieden zoals vlinderparadijs Amazonica, dikhuidenverblijf Taman Indah en de nostalgische Victoriaserre. Hier is het in de winter heerlijk vertoeven terwijl je bijzondere dieren en planten ontdekt.

Plattegrond Winters Blijdorp

Download alvast de plattegrond met de winteractiviteiten (pdf) en stippel je winterse route uit.

#groetjesuitBlijdorp

Op diverse plekken in de Diergaarde kom je deze kerstvakantie levensgrote ansichtkaarten tegen; een fraai decor voor een winters fotomomentje. Maak een leuke, creatieve of gekke foto bij een van onze grote ansichtkaarten en deel je foto uiterlijk 31 januari 2019 op Twitter, Instagram of op onze Facebook-pagina met #groetjesuitBlijdorp. Zo kun je kans maken op een (verlenging van je) Blijdorp jaarabonnement!

Opwarmen/lekkere trek?

Start je winterdag op het Voorplein bij hoofdingang Oceanium-zijde met warme chocomel, koffie, thee of glühwein.

Winter food market:

Op het terras van de Terraszaal bij de grote vijver kun je genieten van winterse lekkernijen op de speciale ‘Winter food market’. Stel je eigen maaltijd samen bij de diverse chaletjes met friet en stoofvlees, winterburgers, snert, ‘snowdogs’. Ook is er een zoete kraam met stroopwafels en Tiroler apfelstrüdel en serveren we glühwein en warme chocomel. Het terras met uitzicht op de grote vijver en monumentale brug zijn sfeervol verlicht.

Openingstijden:

  • In kerstvakantie: maandag t/m vrijdag vanaf 10:00u (de zoete kraam open vanaf 10:00u, rest vanaf 11:00u), in het weekend vanaf 9:00u (de zoete kraam open vanaf 9:00u, rest vanaf 11:00u).
  • Buiten de kerstvakantie is de ‘Winter food market’ geopend op op woensdagen en in het weekend vanaf 10:00u (de zoete kraam open vanaf 10:00u, rest vanaf 11:00u).

Winkel van Sinkel & Wintervuur

Bij dit monumentale horecapunt aan de Rivièrahal-zijde (bij het nieuwe geladaverblijf) kun je genieten van een Swirl winter special, glühwein, warme chocomel, koffie of thee. Ook kun je er marshmallows roosteren. Geopend in decemberweekenden en in kerstvakantie dagelijks van 12:00 – 17:00u.

Deze diashow vereist JavaScript.