Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
jonge Ruppellsgieren
Dierennieuws
4 september 2021

Vulture Awareness Day

Op 4 september is het #VultureAwarenessDay en vragen we aandacht voor gieren en hun uitdagingen in het wild. Ontdek hier waarom deze indrukwekkende dieren zo belangrijk zijn.

 

Gieren-kleurwedstrijd

Kids: dit is je kans! Pak je kleurtjes, kleur deze gier mooi in en maak kans op een ‘Meet & Greet’ met een verzorger waarbij je mag helpen met het voeren van de gieren. Stuur je mooie gieren-kleurplaat wel op voor 30 september

Download hier de gieren-kleurplaat.

klik en download de kleurplaat

Gieren in het nauw

Helaas gaat het met gieren over de hele wereld niet goed. Afrikaanse gieren. Ze worden ernstig bedreigd door onder andere vergiftiging. Diergaarde Blijdorp ondersteunt daarom het Peregrine Fund in Kenia dat vergiftiging van gieren probeert te voorkomen. Ook coördineert Maarten in Blijdorp het Europese stamboek van de Rüppellsgier.

Ontdek meer over het natuurbehoudsproject in Kenia

Snuffel eens in het gierendossier

Waarom zijn gieren zo belangrijk?

Ontdek het in dit verkorte gierencollege van Maarten.

gierencam

Gluur nog even via webcam in de nestkast bij het koppel Rüppellsgieren en hun bijzondere jong bij de Afrikaanse Gierenrots. De kleine is inmiddels uitgevlogen. Lees meer >

Let op: In september gaat deze webcam weer offline. De gieren zijn uitgevlogen. Kom langs en bewonder ze bij onze Afrikaanse Gierenrots.

video