Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
jonge Ruppellsgieren
Dierennieuws
11 oktober 2021

Vulture Awareness Day

Update 8 oktober 2021:
We hebben ontzettend veel gierenkleurplaten binnengekregen naar aanleiding van #VultureAwarenessDay op 4 september. Maarten, coördinator van het Europese stamboek voor behoud van de Rüppellsgier, koos de winnaar van de kleurwedstrijd, die heeft inmiddels bericht gehad. Er is goed gekeken naar het uiterlijk van de gier en deze is heel natuurgetrouw ingekleurd. Bedankt voor alle mooie inzendingen!

Jaarlijks op 4 september is het #VultureAwarenessDay en vragen we aandacht voor gieren en hun uitdagingen in het wild. Ontdek hier waarom deze indrukwekkende dieren zo belangrijk zijn.

Gieren-kleurwedstrijd

Kids: pak je kleurtjes, kleur deze gier mooi in. De kleurwedstrijd is voorbij, maar kleuren is altijd fijn… 🙂

Download hier de gieren-kleurplaat.

klik en download de kleurplaat

Gieren in het nauw

Helaas gaat het met gieren over de hele wereld niet goed. Afrikaanse gieren. Ze worden ernstig bedreigd door onder andere vergiftiging. Diergaarde Blijdorp ondersteunt daarom het Peregrine Fund in Kenia dat vergiftiging van gieren probeert te voorkomen. Ook coördineert Maarten in Blijdorp het Europese stamboek van de Rüppellsgier.

Ontdek meer over het natuurbehoudsproject in Kenia

Snuffel eens in het gierendossier

Waarom zijn gieren zo belangrijk?

Ontdek het in dit verkorte gierencollege van Maarten.

gierencam

Let op: In september gaat deze webcam weer offline. De gieren zijn uitgevlogen. Kom langs en bewonder ze bij onze Afrikaanse Gierenrots. Lees meer >