Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Vrijwilligers

Een grote groep vrijwilligers ondersteunt Diergaarde Blijdorp met verschillende activiteiten zoals het geven van informatie over onze dieren aan de bezoekers en het schminken van kinderen.

Infopunten

Op vaste plekken in Diergaarde Blijdorp wordt het publiek geïnformeerd over diverse diersoorten, hun bestaan in de natuur en hun leven in de dierentuin. Hierbij worden materialen gebruikt zoals schedels, huiden en opgezette dieren. In het publiekslab van het Oceanium vertellen vrijwilligers aan de hand van waterproeven en microscopische waarnemingen over o.a. voedselkweek voor aquariumvissen. Deze infopunten worden het hele jaar bemand.

Rondleidingen

In Diergaarde Blijdorp kan het publiek ook een kijkje achter de schermen nemen onder begeleiding van een vrijwilliger. Op doordeweekse dagen en in het weekend, van september tot en met juni, worden bezoekers enthousiast rondgeleid op plekken in de dierentuin waar bezoekers normaal niet kunnen komen.

Aanmelden als vrijwilliger

Ben je na het lezen enthousiast geworden en wil je je aanmelden als vrijwilliger?
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE


Schminkers gevraagd

Als je in het weekend door Diergaarde Blijdorp loopt, kom je ze overal tegen: vrolijke, fraai geschminkte kinderen. Wie doen dat toch? Een van de vrijwilligers-groepen is de schminkgroep. Hoe word je lid van deze groep?

Cursus:

Je volgt een cursus, deze duurt 4 dagdelen (waarvan 2 dagdelen een algemene cursus over Blijdorp). Je leert kijken en omzetten in het platte vlak. Hoe ga je om met de schmink en met welke penselen en kwasten? Welke technieken kun je gebruiken? Je maakt aan de hand van Blijdorp’s eigen schminkvoorbeelden een aantal werkstukken. Tegenwoordig hebben we kunststof-koppen ter beschikking. Je hoeft dus niet op elkaar of op kinderen te oefenen.

Doen, doen en doen.

Ben je geslaagd? Dan begint het echte werk. Je leert nog het meest door het vaak te doen en te blijven doen. Ervaar je ergens moeilijkheden, dan kun je persoonlijke tips krijgen bij de Blijdorp-medewerkster die hier over gaat.

Heb je tijd in de weekenden en wil je de schminkgroep te verrijken?

GEEF JE HIER OP