Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
vligende uil op vrije vlucht voorstelling

Vrije Vlucht Voorstellingen

Kijk je ogen uit bij de Vrije Vlucht Voorstellingen met diverse vogelsoorten in de hoofdrol. Deze populaire en leerzame voorstellingen worden gegeven in een speciaal stadion.

! Om groepsvorming en drukte te voorkomen, zijn er momenteel geen VOORSTELLINGEN

Diverse vogels zoals ara’s, ibissen, roofvogels, uilen en nog veel meer vogels vliegen vlak over je hoofd en laten hun natuurlijke gedrag zien. De Bahama-pijlstaarten, de vorkstaartscharrelaar en de spectaculaire dubbelhoornige neushoornvogel zullen je ook verrassen.

Kijk niet gek op als er plotseling een gier of een toekan naast je landt of een seriëma zijn best doet om een (rubberen) slang dood te meppen, precies zoals deze vogel dat in het wild ook zou doen.

De tribunes voor de Vrije Vlucht Voorstellingen zijn op het uitbreidingsgebied van de Diergaarde (achter het bizonverblijf) gebouwd. Ook staat daar de holding voor alle vogels die aan de voorstelling deelnemen. Ze hebben hier goede verblijven, zodat ze ook buiten de oefen-sessies en de voorstellingen prima zijn gehuisvest.

Wanneer zijn de voorstellingen in 2020:

Vanaf Goede Vrijdag t/m de herfstvakantie zijn er dagelijks (behalve op maandag*) Vrije Vlucht Voorstellingen om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur. Onder voorbehoud van weersomstandigheden. Check altijd de borden bij de ingang van de VVV voor de meest recente informatie.

* Op feestdagen, in schoolvakanties en in juli & augustus zijn er ook op maandag Vrije Vlucht Voorstellingen.

TIP:
Download de Blijdorp-app & mis niets. Met de agendafunctie van de app krijg je een seintje voordat de voorstelling begint.

Het hele programma duurt ongeveer een half uur. De tribune voor de Vrije Vlucht Voorstellingen bereik je via een pad naast het verblijf van de prairiehondjes (na de bizons). De toegangsdeuren gaan 10 minuten voor aanvang van de voorstellingen open.