Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Vraag van de Week

Altijd al willen weten hoe oud een Aziatische olifant kan worden? Of hoe ver een wallaby kan springen? In ons Onderzoekscentrum kan je jouw vraag stellen aan de dierenarts, onderzoek en dierverzorger. Wie weet wordt jouw vraag bestempeld als 'Vraag van de Week' en beantwoord door een van onze medewerkers.

VRAAG 8: HOE WORD JE DIERVERZORGER?

Hoe word je dierverzorger? Het is een van de meest gestelde vragen in het Onderzoekscentrum. Het antwoord wordt gegeven door dierverzorger Shane in de ‘Vraag van de Week’.

VRAAG 7: HOE WORDEN DE HAAIEN GEVOERD?

In de Haaientunnel heb je je vast wel eens afgevraagd: hoe worden de haaien eigenlijk gevoerd? Dan was je niet de enige, want het is de ‘Vraag van de Week’. Dierverzorger Ton legt het uit.

VRAAG 6: WAT IS HET GEVAARLIJKSTE DIER IN BLIJDORP?

Wat is het gevaarlijkste dier in Blijdorp? Het is niet de Aziatische leeuw, het giftige gilamonster of de snelle Amoerpanter… Maar wie dan wel? Dat vertelt dierverzorger Stefan in deze ‘Vraag van de Week’.

VRAAG 5: WAAROM IS DE ULTRA VRIEZER ZO EXTREEM KOUD?

Brrrr! Misschien heb je de ultra vriezer wel zien staan in het laboratorium vanuit het Onderzoekscentrum. Maar waarom is deze vriezer zo extreem koud? Goede vraag! Onderzoeker Jeroen geeft antwoord op de ‘Vraag van de Week’.

VRAAG 4: WELK DIER KOST HET MEESTE TIJD OM TE VERZORGEN?

De ingestuurde vraag van Livia is deze week de ‘Vraag van de Week’. Zij wilde graag weten welk dier het meeste tijd kost om te verzorgen. Dierverzorger Marleen weet daar maar al te goed het antwoord op! Kijk je mee?

VRAAG 3: WAT DOET EEN ONDERZOEKER PRECIES?

Wat doet een onderzoeker precies? Deze vraag kregen we meerdere keren binnen. De hoogste tijd dus dat onderzoekscoördinator Jeroen antwoord geeft op deze ‘Vraag van de Week’. Kijk je mee?

VRAAG 2: HOEZO KAN DE KLEINE PANDA ZO GOED KLIMMEN?

Heb jij wel eens goed gekeken naar de kleine panda’s? Misschien is het je dan wel opgevallen dat ze onwijs goed kunnen klimmen. Maar weet jij hoe dat kan? Het is de ‘Vraag van de Week’ en dierverzorger Jos geeft het antwoord!

VRAAG 1: HOE WORD IK DIERENARTS?

In ons Onderzoekscentrum zijn ontzettend veel leuke vragen binnengekomen voor onze dierenartsen, onderzoekers en dierverzorgers. We proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden in deze nieuwe video-rubriek ‘Vraag van de Week’. We trappen af met een van de meest gestelde vragen: ‘hoe word ik dierenarts?’ Dierenarts Linda geeft antwoord. Houd onze socials in de gaten en wie weet wordt jouw vraag binnenkort wel behandeld als ‘Vraag van de Week’. Heb je ook een prangende vraag? Kom dan naar het Onderzoekscentrum.