Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

In Diergaarde Blijdorp

Diverse restaurants

Even iets eten of drinken, genieten van een ijsje of even uitblazen. Verspreid door Blijdorp zijn verschillende restaurants & snackpunten.

Lees verder

Souvenirs

Ruime keuze aan leuke herinneringen, voor jezelf of als cadeautje. Nieuw: Blijdorp-BLONDservies.

Lees verder

De RET Jungle Express (treintje)

Tussen beide ingangen rijdt een treintje. Van Oceanium naar Rivièrahal en vice versa. Enkeltje: €1 pp, abonnementhouders €0,70 pp.

 

Download de Blijdorp-app

Haal het meeste uit je bezoek aan Blijdorp. Download de handige app met interactieve plattegrond, weetjes, webcams, routes en meer.

Lees verder

Binnenspeeltuin Biotopia

In de Rivièrahal kunnen kinderen overdekt klauteren, graven en glijden. Voor kinderen van 4-9 jr.

Lees verder

Speeltuin Oewanja Kinderjungle

Vier verdiepingen vol klim- en speelplezier in Afrikaanse sfeer. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte.

 

Voorzieningen/faciliteiten

Rolstoelbezoek

Rolstoelbezoek

Diergaarde Blijdorp is prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op je route vind je ook voldoende bankjes op sfeervolle plekjes. Er is een beperkt aantal rolstoelen gratis beschikbaar. Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857 (geen extra kosten) (tussen 14:00 uur en 17:00 uur). Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00.

Bij beide entrees zijn ook een aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd.

In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen.

Huisdieren

Huisdieren

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Blijdorp wil in de nabije toekomst toegang gaan verlenen aan bezoekers die gebruik maken van assistentiehonden. In overleg met de Stichting KNGF Geleidehonden wordt onderzocht welke delen van de dierentuin toegankelijk zijn te maken voor bezoek met assistentiehonden. Daartoe is het de bedoeling veilige routes te ontwikkelen waarmee de meest kwetsbare (dierentuin-)dieren beschermd worden. Tegelijkertijd onderzoekt Blijdorp de mogelijkheden om schrikachtige dieren geleidelijk te laten wennen aan de aanwezigheid van honden.

Diergaarde Blijdorp heeft nog enige tijd nodig om een goede balans te vinden tussen de toegangsrechten van bezoekers met hulphonden en het dierenwelzijn van onze dieren maar ook die van de assistentiehonden. Wij rekenen op begrip van bezoekers dat wij, om dit te onderzoeken, enige tijd nodig hebben.

Er is geen kennel aanwezig.

Meer info voor mindervaliden >

Slechtzienden

Slechtzienden

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapten een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Klik hier voor meer informatie >

Nog een aantal handige tips/opmerkingen:

  • Let op: Honden zijn niet toegestaan in Blijdorp. Ook voor assistentiehonden kunnen wij geen uitzondering maken (zie tabblad ‘huisdieren’).
  • Er is geen kennel aanwezig.
  • Bezoekers vanaf de Oceanium-zijde kunnen met het treintje naar de Rivièrahalzijde en natuurlijk ook weer terug.
  • Een aantal paden in het park zijn moeilijker begaanbaar. Houdt hier rekening mee.
  • Diergaarde Blijdorp heeft ook een rondleiding voor visueel gehandicapten. Interesse? Neem contact op  met telefoonnummer: 0900 1857 (10 cent per minuut)
  • Meer info voor mindervaliden >

Wandelwagens

Wandelwagens

Voor een ontspannen ontdekkingsreis met kleinere kinderen kun je bij de entree wandelwagentjes huren voor € 2,50 per dag. Kaartjes hiervoor zijn te koop bij de kassa, Bezoekersservice of bij de souvenirwinkel Zee van Zoovenirs aan de hoofdingang.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Tijdens je bezoek iets verloren in Diergaarde Blijdorp? Dagelijks vanaf 14:00 uur kun je contact opnemen met 0900 1857 (10 cent per minuut) om na te vragen of je zoekgeraakte spullen zijn gevonden.

Kluisjes

Kluisjes

Bij de entrees zijn kluisjes te huur voor je zware/kostbare spullen (€0,50 per dag). De formaten van de kluisjes bij entree aan de Oceanium-zijde zijn 30 x 22 x 80 cm, aan de Rivierahal-zijde 38 x 38 x 55 cm