Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

In Diergaarde Blijdorp

Diverse restaurants

Even iets eten of drinken, genieten van een ijsje of even uitblazen. Verspreid door Blijdorp zijn verschillende horecapunten.

Lees verder

Souvenirs

Een leuke herinnering aan je dagje Blijdorp vind je in de de souvenirwinkel aan de hoofdingang. Snuffel nu ook in de webshop. Knuffels (pluche dieren), puzzels, boeken, je vindt het er allemaal!

Lees verder

Download de Blijdorp-app

Haal het meeste uit je bezoek aan Blijdorp. Download de handige app met interactieve plattegrond, weetjes, webcams, routes en meer.

Lees verder

Binnenspeeltuin Biotopia

In de Rivièrahal kunnen kinderen overdekt klauteren, graven en glijden. Voor kinderen van 4-9 jr.

Lees verder

speeltuin Oewanja kinderjungle

Speeltuin Oewanja Kinderjungle

Vier verdiepingen vol klim- en speelplezier in Afrikaanse sfeer. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte.

 

Voorzieningen/faciliteiten

Rolstoelbezoek

Rolstoelbezoek

Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857 (tussen 14:00 uur en 17:00 uur). Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00 (contant). In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen. Van instellingen en verzorgingstehuizen wordt verwacht dat zij zelf zorg dragen voor rolstoelen voor hun bewoners.

Bij beide entrees zijn ook een beperkt aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd.

Huisdieren

Huisdieren

Ter bescherming van de dieren in onze dierentuin kunnen huisdieren zoals een hond niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen. Voor assistentiehonden is er een uitzondering onder bepaalde voorwaarden.

Bezoekers die een assistentiehond mee de tuin in willen nemen, moeten dit minimaal één dag van te voren telefonisch aanmelden. Bel 0900 1857 (geen extra kosten). Voor de veiligheid van de assistentiehonden en onze dieren zijn er een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden >

Er is geen kennel aanwezig.

Meer info voor mindervaliden >

Slechtzienden

Slechtzienden

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapten een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Klik hier voor meer informatie >

Nog een aantal handige tips/opmerkingen:

  • Let op: Honden zijn niet toegestaan in Blijdorp. Voor assistentiehonden maken wij een uitzondering onder bepaalde voorwaarden (zie tabblad ‘huisdieren’).
  • Er is geen kennel aanwezig.
  • Bezoekers vanaf de Oceanium-zijde kunnen met het treintje naar de Rivièrahalzijde en natuurlijk ook weer terug.
  • Een aantal paden in het park zijn moeilijker begaanbaar. Houdt hier rekening mee.
  • Diergaarde Blijdorp heeft ook een rondleiding voor visueel gehandicapten. Interesse? Neem contact op  met telefoonnummer: 0900 1857 (10 cent per minuut)
  • Meer info voor mindervaliden >

Wandelwagens

Wandelwagens

Voor een ontspannen ontdekkingsreis met kleinere kinderen kun je bij de entree wandelwagentjes huren voor € 3,50 per dag. Kaartjes hiervoor zijn te koop bij de kassa, Bezoekersservice of bij de souvenirwinkel Zee van Zoovenirs aan de hoofdingang.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Dagelijks plaatsen we gevonden voorwerpen  op iLost. Daar kun je het object dat je hebt gevonden in Diergaarde Blijdorp aanmelden en je verloren object zoeken.  Heb je iets gevonden in Blijdorp? Geef het direct door bij de kassa of Bezoekersservice.

Kluisjes

Kluisjes

Bij de entrees zijn kluisjes te huur voor je zware/kostbare spullen. De formaten van de kluisjes bij entree aan de Oceanium-zijde zijn 30 x 22 x 80 cm, aan de Rivierahal-zijde 38 x 38 x 55 cm. Kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde en bij Rivierahal-zijde met €0,50 muntje.