Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Voorjaarsvakantie

Kom jij deze voorjaarsvakantie op kraamvisite bij de Aziatische leeuwenwelpjes?

Diergaarde Blijdorp is een van Europa’s mooiste dierentuinen. Ga deze voorjaarsvakantie op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten zoals de zeldzame Aziatische leeuwenwelpjes. Een dag vol bijzondere ontmoetingen!

Wist je dat Diergaarde Blijdorp is de enige Nederlandse dierentuin is waar deze leeuwensoort te bewonderen is? Deze leeuwenwelpjes zijn zeer waardevol voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van deze bedreigde diersoort. In het wild komen Aziatische leeuwen alleen nog voor in het Gir Forest, een beschermd gebied in Noordwest-India. Daar leven ongeveer 600 exemplaren.

TIP: kijk mee bij het voeren van de leeuwen

Op zondag en donderdag worden de leeuwen & de welpjes gevoerd om 13:45 uur. Deze voorjaarsvakantie zal de dierverzorger erbij aanwezig zijn en je vertellen over deze zeldzame leeuwen en je vragen te beantwoorden.


lampiontocht door dierentuin

‘Blijdorp Kids avond’-arrangement

In de voorjaarsvakantie kun je op 1 of 2 maart ook langer in de dierentuin blijven met het ‘Blijdorp Kids avond’-arrangement. Met onbeperkt pannenkoeken eten, lampionnen versieren en avondwandeling door de dierentuin met deze lampionnen.

MEER INFORMATIE & BOEKEN


BLIJDORP KIDS COLLEGE

Wat zijn de drie Aziatische leeuwenwelpjes Asha, Mette en Reena gegroeid! De drie doen het hartstikke goed en eten al bijna volledig mee met vader Aapel en moeder Lalana. Op 25 februari vertelt dierverzorger Jos je in dit Blijdorp Kids College alles wat je wilt weten over de zeer bedreigde Aziatische leeuwen.

MEER INFORMATIE & BOEKEN


Bezoek ook:


Kijk mee bij het voederen en de verzorgerspraatjes