Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Dierennieuws
28 november 2018

Vissende kitten op avontuur

In de Maleise Bosrand steelt de vissende kitten de show. Spelen, stoeien, klauteren en dan na een stevige wasbeurt van moeder soezelend naar de bezoekers gluren... Kom je (weer) eens langs? Warm daarna lekker op in een van onze tropische binnenlocaties of in het overdekte Oceanium.

UPDATE 6 nov. 2018

Een van de vissende kittens (geboren op 9 oktober) had een vergroeide ruggengraat en twee afwijkende achterpoten, waardoor hij niet op zijn voeten kon staan. Dit komt mogelijk door een verkeerde ligging in de baarmoeder. Daarom is besloten hem in te laten slapen. Het overgebleven jong is een vrouwtje en maakt het vooralsnog goed.


4 november 2018

De vissende kittens die op 9 oktober zijn geboren, worden steeds ondernemender. Eén van hen ging vandaag zelfs op avontuur in het buitenverblijf. Terug in het binnenverblijf was de familie weer compleet.

Vissende katten komen voor van Oost-India tot Java. Ze leven in het oerwoud, maar altijd in de buurt van water. Door afname van hun leefgebied en watervervuiling worden ze helaas bedreigd.