Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 00:00 uur geopend

TAPIR GEBOREN IN DIERGAARDE BLIJDORP

UPDATE: Penang is begin 2018 verhuisd naar de dierentuin van Stuttgart.

In de nacht van 4 augustus 2016 is een Maleise tapir geboren. Het is een jongetje en de verzorgers hebben hem de naam Penang gegeven. Het jonge tapirtje valt op door zijn gestreepte vacht en is samen met zijn moeder Pooh dagelijks tussen 10.00 en 15.00 uur te bewonderen in zijn binnenverblijf in Taman Indah. Penang, Pooh en vader Vazan zijn ook te zien via de webcams op www.diergaardeblijdorp.nl/tapir.

Het is inmiddels al weer 18 jaar geleden dat er in Blijdorp voor het laatst een tapir werd geboren. Het vorige tapirstel bleek geen gelukkige combinatie, want de zo gewenste nakomelingen bleven uit. Maleise tapirs zijn van nature solitair en niet zo makkelijk in de omgang met elkaar. Maar de huidige tapirs Pooh en Vazan lijken het ideale stelletje; zij voelden zich vanaf hun allereerste kennismaking in mei 2015 direct tot elkaar aangetrokken. Met als resultaat dit prachtige jong.

Het jong is geheel gestreept ter camouflage, na ongeveer twee maanden verschijnt een wit zadel en na ongeveer vijf maanden zijn de strepen verdwenen.

De Maleise tapir is een bedreigde diersoort. Door ontbossing van hun leefgebied, het regenwoud van zuidoost-Azië. Daarom maken de tapirs van Diergaarde Blijdorp deel uit van een internationaal fokprogramma (EEP).