Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

blijf ons steunen

In goed overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mag Blijdorp opschalen tot uiteindelijk 40% van haar normale capaciteit, wat zo’n 5.000 bezoekers per dag betekent. Die stap zet Blijdorp nog niet. “Dagbezoekers kennen ons park minder goed dan abonnementhouders en we verwachten dan ook dat wij van de eerste periode dat zij ons weer kunnen bezoeken toch weer kunnen leren en verbeteren. We doen het echt stapje voor stapje.” aldus directeur Erik Zevenbergen.

Steun blijft nodig

Hiermee is zeer nog niet alles weer terug bij het oude. Ook in dit ‘nieuwe normaal’, met weer een toenemend aantal bezoekers, is de positie van de Diergaarde niet benijdenswaardig. “We lijden ook bij 40% van onze normale capaciteit aan bezoekers nog steeds verlies en we moeten dan ook alle zeilen bijzetten. We doen alles met eigen mensen, snijden in de kosten waar we dat kunnen en moeten onze ambities, die we begin maart presenteerden, in ieder geval voor de korte termijn bijstellen. Mensen die de Diergaarde willen steunen kunnen natuurlijk een doorlopend abonnement nemen, maar ook het kopen van de Blijdorp producten in de online winkel of het adopteren van een dier is mogelijk. “Alle beetjes helpen uiteraard en we zijn enorm blij met de steun die we al krijgen. Sommige mensen willen voedsel doneren voor de dieren. Dat is echter geen zorgpunt en dat kunnen we zelfs niet aannemen. Maar dat men aan ons denkt is hartverwarmend.”

Wat kan jij doen?

Met jouw steun draag je bij aan het welzijn van onze dieren én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving.

Klik hier voor meer informatie