Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Laatste sponsornieuws

<januari 2016>

NIEUWJAARSBIJEENKOMST

Op dinsdag 12 januari jl. vond de allereerste Blijdorp-nieuwjaarsborrel voor dieradoptanten, zakenkringleden en andere sponsoren en relaties plaats! Zij waren uitgenodigd om samen het glas te heffen en terug te kijken op een succesvol jaar voor Diergaarde Blijdorp met ruim 1.5 miljoen bezoekers. Daarmee is de Diergaarde de 4e attractie van Nederland. Vooral de dagbezoeken zorgden voor een flinke stijging: Blijdorp verkocht 5 % meer dagkaarten dan het jaar ervoor. Qua dagbezoek is 2015 dan ook het beste jaar na de periode 2000-2003 (de opening van het Oceanium). De omzet uit feesten en partijen kent dit jaar ook een forse stijging en het aantal abonnementhouders is licht gestegen.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari jl. maakte directeur Marc Damen het programma voor dit jaar bekend. De eerstvolgende bijeenkomst staat in het teken van kennisuitwisseling. Daarnaast worden de jaarlijkse zomerbijeenkomst en de feestelijke opening van het nieuwe Geladaverblijf georganiseerd.

Hoogtepunten in 2015 waren de opening van een Congolees regenwoud voor de zeldzame okapi’s en Afrikaanse vogelsoorten, een nieuw verblijf voor Aziatische leeuwen en een oosters gethematiseerd restaurant ‘Poort van Azië’. Alle drie innovatieve projecten waar Blijdorp met recht trots op kan zijn. De introductie van de nieuwe leeuwenman Aapel bij de dames was niet eenvoudig, maar inmiddels is het jongste vrouwtje gedekt. We duimen voor welpjes in het voorjaar! Andere projecten waren: de restauratie van de penseelzwijnenstal voor de mhorrgazellen, een Himalayagebied voor kleine panda’s en de restauratie van fontein “Liesje” bij de kuifhertjes. Het vlinderparadijs Amazonica bleef onverminderd populair bij de bezoekers.

Enkele hoogtepunten op dierengebied waren o.a. de geboorte van olifant Sunay, een genetisch belangrijk jong bij de kleine panda’s, een gorilla, twee koeneusroggen en maar liefst vijf maraboekuikens. In maart kwam ijsbeertweeling Sizzel en Todz voor het eerst uit de kraamkamer. Met hun speelse gedrag stonden ze het hele jaar volop in de belangstelling, ook op social media. Tevens ontving Blijdorp drie zeldzame Europese steuren.

2016 is het Jaar van de Aap volgens de Chinese kalender. En dat wordt het zeker ook in Blijdorp, Bokito wordt 20 jaar en het oude roofdierengebouw wordt langzaam omgetoverd tot een indrukwekkend verblijf voor gelada’s, een expressieve apensoort uit Ethiopië. De verwachting is dat deze in het najaar feestelijk wordt geopend. In april is de opening van de gerestaureerde stal voor grote koedoes en penseelzwijnen. Daarnaast wordt er verbouwd in het Oceanium, de eerste stap hierin zal de ontwikkeling van het ‘Great Barrier Reef’ worden. Ook wordt er een plan uitgewerkt om in de grote vijver een eilandenrijk te maken. Daarbij wordt er in 2016 gewerkt aan kleinere werkzaamheden om de Diergaarde schoon, veilig, duurzaam en gastvrij te houden. Diergaarde Blijdorp wil in 2016 in de top 3 van best bezochte attracties van Nederland komen te staan.

In 2016 verwacht Blijdorp natuurlijk ook weer bijzondere geboortes. Er worden jongen verwacht bij o.a. de Maleise tapirs, de Amoerpanters en de Aziatische leeuwen.

RABOBANK-LEDEN KIEZEN VOOR MEER LEREN BIJ DE IJSBEREN in DIERGAARDE BLIJDORP

Bijna 14.500 leden van de Rabobank Rotterdam  hebben vorige zomer genoten van unieke en vooral gezellige ZOOmeravonden in Blijdorp. Net als voorgaande jaren heeft Rabobank Rotterdam iets extra’s voor Diergaarde Blijdorp gedaan. Leden die een Rabobank ZOOmeravond wilden bezoeken, konden voor een symbolisch bedrag een entreebewijs aanschaffen. De opbrengst van € 28.496,- is door Rabobank Rotterdam geschonken aan Diergaarde Blijdorp zodat vernieuwingen in de dierentuin mogelijk blijven. De leden van de Rabobank Rotterdam mochten kiezen waar de opbrengst van de ZOOmeravond aan besteed zal worden; een spelelement bij de ‘Koedoestal’ of een educatieproject bij het ‘IJsberenverblijf’. Maar liefst 66% van onze leden heeft gekozen voor het educatieproject bij de ijsberen.

RET IN ACTIE TEGEN ZWERFVUIL

Sinds 2014 kunnen reizigers vergoeding krijgen  voor lege blikjes en kleine plastic flesjes via RET. Op metrostations Schiedam en Alexander staat een automaat die petflessen en blikjes inneemt en daar een kortingsbon ter waarde van 15 cent voor teruggeeft. Dit geld kan worden besteed bij Bram Ladage, De Brood Express of Ezprezzo. Reizigers kunnen ook kiezen om deze 15 cent te doneren aan het natuurbehoudsproject ZOOWild van Diergaarde Blijdorp. In 2015 heeft RET via deze actie ruim € 970,- gedoneerd aan Diergaarde Blijdorp. Klik hier voor meer informatie >

GIFT VOOR JONGE BENGAALSE OEHOES

Atelier Helder, al jarenlang trouw dieradoptant van de Bengaalse oehoes, is zo enthousiast over de geboorte van 2 jonge oehoes dit jaar, dat zij een extra donatie van € 600,- heeft gedaan. Dankzij de gulle gift kunnen wij de oehoes nog beter verzorgen.

DONATIE naar aanleiding van 50-jarig jubileum

Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van echtpaar van Yperen hebben zij met alle bruiloftsgasten geld ingezameld voor Diergaarde Blijdorp. Een mooi bedrag van € 500,-. Dit is gebruikt ter verrijking van het natuurlijk gedrag van de stokstaartjes in het nieuwe verblijf.