Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Schooleducatie in de dierentuin

Vanwege de RIVM-maatregelen is Diergaarde Blijdorp tot het einde van schooljaar 2019/2020 nog gesloten voor (school)groepen. Uitgaand van een positieve ontwikkeling begroeten wij jullie weer graag in het nieuwe schooljaar.

Hier vind je de lesprogramma’s:
Programmaboekje primair onderwijs 2020-2021
Programmaboekje voortgezet onderwijs 2020-2021

Wil je reserveren voor de lessen, klik dan kan dat hier >

In verband met de anderhalve meter voorschriften is het voor het Voortgezet onderwijs helaas nog niet mogelijk om te reserveren voor het nieuwe schooljaar. Op 1 september bekijken we de situatie opnieuw.

Wil je dit schooljaar, samen met je leerlingen, toch nog genieten van de ontwikkelingen in Blijdorp?
Volg ons dan via social media of neem een kijkje op deze website.

Succes deze laatste weken van het schooljaar en veel plezier met de leerlingen.

Heb je vragen of suggesties?

Neem dan gerust contact met ons op via educatielessen@diergaardeblijdorp.nl of 0900-1857 (optie 5)

Deze diashow vereist JavaScript.

Een live-ontmoeting met actieve dieren is leuker en leerzamer dan welke dierenfilm of welk dierenboek ook! Doordat scholieren tijdens een dagje dierentuin veel leren over dieren en planten, gaan ze het belang inzien van alle inspanningen om de natuur te beschermen.

Ontdek Diergaarde Blijdorp als verdieping op natuuronderwijs. Met de dierentuin om de hoek liggen bijzondere ontmoetingen met exotische flora en fauna voor ieder leerjaar binnen handbereik. Onze lessen, afgestemd op jaarniveau, dagen leerlingen uit om te observeren en te ontdekken. Ze zullen zich verwonderen over vreemde gedragingen, uiterlijk vertoon, rare loopjes, bijzondere eetgewoontes en verschillenden samenlevingsvormen. Kijken, ruiken, luisteren en beleven. Het gebeurt allemaal in Diergaarde Blijdorp.