Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

KINDERBOEKENWEEK

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) staat de Diergaarde bol van de activiteiten. Samen met de Bibliotheek Rotterdam organiseert Blijdorp een waar leesfeest.

– Giga-speuren naar de oorzaak van een mysterieuze boomtekening.
– Voorlezen op spannende plekken achter de schermen.
– Een verdiepende groene duik tijdens de Kids Colleges.

Iedere klas die in Blijdorp komt wordt bovendien getrakteerd op een goed gevulde groene goody-bag en maakt kans op een VIP-bezoek aan de Diergaarde later in het schooljaar.

Voor € 3,00 per leerling kun je al deelnemen aan dit leesfeest. Staat je school binnen de Rotterdamse grenzen dan profiteer je mee van de Gemeentelijke subsidie die Blijdorp jaarlijks wordt verstrekt om haar educatieve doelen te behalen. In dat geval is de toegangsprijs € 1,50 per leerling.

HET PROGRAMMA

Lettervretende speurtocht

Geschikt voor groep 1 t/m 6
Wanneer:
5 t/m 16 oktober (elke dag)

Een GIGA groene beleving buiten het klaslokaal. Op alle dagen kunnen leerlingen op een ontdektocht barstensvol weetjes over planten, dieren en hoe zij elkaar nodig hebben en wij hen. De leerlingen bewegen zich lettervretend door de dierentuin. Eenmaal alle letters verorberd, kunnen zij hun verzameling aan letters inleveren bij de tijdelijke groene Bibliotheek in Blijdorp. Hiermee maken zij kans op een gratis VIP-bezoek aan de Diergaarde met de hele klas, later in het schooljaar.

Voorlezen

Geschikt voor groep 1 t/m 6
Wanneer:
Groep 1 en 2 maandag 10 oktober
Groep 3 en 4 dinsdag 11 oktober
Groep 5 en 6 donderdag 13 oktober

Een verhaal tussen de waterbananen in onze groene kas of een verhaal over olifanten in de olifantenstal. Het kán! Tijdens de kinderboekenweek gaan er deuren open die normaal gesloten blijven. Op deze dagen zitten onze voorlezers klaar op bijzondere plekken om leerlingen onder te dompelen in woeste, ontroerende of humoristische groene verhalen.

Het voorlezen is een inloopactiviteit tussen 09:30 en 14:30 uur. De plattegrond met de locaties kun je vanaf 1 september downloaden op onze site. De link krijg je toegestuurd. Kijk goed op welke dag je komt. Want per dag lezen wij een bepaalde leeftijdsgroep voor.

GIGA GROEN CHALLENGE

Geschikt voor groep 7 & 8
Wanneer: vrijdag 14 oktober

Creëer een groene wereld! Wij zijn benieuwd naar de ideeën van de leerlingen. Laat ze tijdens het bezoek aan de Diergaarde inspiratie opdoen en deze verwerken in hun Giga-groene wereldbeeld (dichtbij of ver weg). Filmen, bezingen, beschrijven; elke groene uitspatting mag. De meest originele inzending wordt beloond met een VIP-bezoek aan de Diergaarde later in het schooljaar.

Meer informatie ontvang je bij de reserveringsbevestiging.

RESERVEER GIGA GROEN

Kids Colleges

Geschikt voor groep 1 t/m 8 
Wanneer: 
Groep 1 en 2 maandag 10 oktober, verzorgd door Justdiggit
Groep 3 en 4 dinsdag 11 oktober, verzorgd door de Botanische Tuin Afrikaanderwijk
Groep 5 en 6 donderdag 13 oktober, verzorgd door de Botanische Tuin Afrikaanderwijk
Groep 7 en 8 vrijdag 14 oktober, verzorgd door Justdiggit.

Vier dagen lang nemen zij leerlingen mee in de opmerkelijke wereld van de natuur. Hoe groen is onze wereld? Hoe scherp is ons oog voor het kleinste groen? Bekende en minder bekende groene wetenswaardigheden komen voorbij.

De Kids Colleges duren een uur en vinden plaats in het EAUditorium in het Oceanium van Blijdorp.
Starttijden: 10:00 en 13:00 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Er is namelijk beperkt plaats.

LET OP:

  • Deze activiteit kost € 1,00 p.p extra.
  • Per groep kunnen max. 5 begeleiders per college mee naar binnen.

RESERVEER GIGA GROEN PLUS