Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Doe-het-zelf schoollessen

In Diergaarde Blijdorp sta je oog in oog met leeuwen en giraffen, dringt de geur van de olifanten tot diep in de neusgaten en vallen monden wijd open bij het spotten van een steppeslurfhondje. Een bezoek aan de dierentuin is een ontdekkingsreis zonder grenzen en een prachtige aanvulling op natuur- en milieuonderwijs. En daarbij helpen we graag! Onze lessen, afgestemd op jaarniveau, dagen leerlingen uit om te observeren, te onderzoeken en te ontdekken. Onze kant en klare pakketten zijn zeer toegankelijk en maken een bezoek aan Blijdorp een feestje voor leerlingen, leerkrachten en begeleiders.

Lesmateriaal

Het materiaal voor doe-het-zelf lessen download je zelf van onze website. Een link hiervoor ontvang je bij de reserveringsbevestiging. Het materiaal is nodig bij de voorbereiding op het bezoek aan Blijdorp.

Toegangsprijs

Voor een PO doe-het-zelf les betaal je € 5,00 per persoon voor het schooljaar 2023/2024. Voor een buitenles VO € 7,50 per persoon.

Voorwaarden

  • Toegang is alleen mogelijk op vertoon van de reserveringsbevestiging
  • Schoolbezoeken vallen altijd binnen schooltijden
  • Het tarief is geldig voor kinderen vanaf 4 jaar
  • Een schoolgroep moet uit minstens 10 personen bestaan. Uitzonderingen in overleg
  • Maximaal 1 begeleider per 5 kinderen komt in aanmerking voor het educatief tarief
  • Persoonlijke en/of gezinsabonnementen zijn NIET geldig bij een educatief bezoek
  • Maximale bezoekduur: 4 uur

Rotterdammers opgelet

De gemeente Rotterdam steunt Blijdorp in haar educatieve doelen en stelt jaarlijks een educatieve subsidie beschikbaar om deze doelen te behalen. Een van die doelen is, iedere Rotterdamse leerling kennis te laten maken met de dierentuin en haar bewoners. Om scholen binnen de Rotterdamse grenzen een steuntje in de rug te geven, bieden wij de Rotterdamse scholen 50% korting op een educatief bezoek.

Reserveren

Inschrijven voor lessen is het hele schooljaar mogelijk. Kies je voor één of meerdere van deze lessen, meld je groep dan zo snel mogelijk aan. Voor vragen bel je naar telefoonnummer: 0900 1857 (optie 5).

Reserveringsbevestiging

Na je reservering ontvang je per gereserveerde les een bevestiging via de mail met daarbij een link om zelf het materiaal te downloaden. De bevestiging is het bewijs van inschrijving en moet worden overlegd bij de kassa op de dag van het bezoek.

RESERVEER NU