Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Eten & drinken

Een hapje eten of iets drinken? Wat dacht je van een snelle hap, een vers belegd broodje of rustig genieten van een heerlijke pannenkoek? In Diergaarde Blijdorp vind je diverse eetgelegenheden.

In de agenda van de gratis Blijdorp-app zie je welke horecalocaties geopend zijn. Er zijn ook diverse horeca-afhaallocaties. Bekijk de plattegrond en houd tijdens je bezoek de Blijdorp-app in de gaten voor actuele openingstijden.

Let op: per 1 juli 2021 is statiegeld ingevoerd op kleine PET-flesjes. Diergaarde Blijdorp is een vrijwillig innamepunt, in de gang bij de Lepelaar en bij het Jungle Café kun je je flesje inleveren in de automaat. Met je flesje steun je het zeeschildpaddenproject op St. Eustatius.

Restaurants

De Lepelaar*

Deze locatie bevindt zich in het Arctica-deel, direct na de hoofdingang. Een ideale plek om jouw avontuurlijke bezoek aan de Diergaarde te beginnen of te eindigen met een kopje koffie of thee met gebak, een vers belegd broodje of ijsje.

Terraszaal*

Waar vroeger de bekende uitkijktoren stond, vinden we nu de Terraszaal. Veel Rotterdammers koesteren nog mooie herinneringen aan deze plek. In dit restaurant geniet je van diverse zoete en hartige pannenkoeken, luxe belegde broodjes & salades, gebak en warme gerechten.

Oewanja Lodge & cabin

In de Oewanja Lodge kun je in Afrikaanse sferen een kopje koffie drinken met wat lekkers, terwijl je eigen apen lekker klimmen, klauteren en slingeren in de Oewanja Kinderjungle. Moe van het spelen schuiven ze aan voor een heerlijk kindermenu. Wist je dat Uwanja “speelplaats” betekent in het Swahili?

Caraïbisch Café

Zwoel genieten kun je in het Caraïbisch Café, een gezellig punt om even een drankje te nuttigen tijdens je ontdekkingsreis door het Oceanium. Koude en warme dranken, ijs, panini’s en zoete of hartige snacks.

Poort van Azië*

Vanuit dit restaurant heb je uitzicht op de olifantenkudde met het pasgeboren olifantje. Het is gehuisvest in de voormalige (monumentale) theeschenkerij van architect Sybold van Ravesteyn en nu volledig gerenoveerd en ondergedompeld in ‘1001-nacht’ sferen.

Het Jungle Café*

Het Jungle Café in Diergaarde Blijdorp bevindt zich in Biotopia, een grote indoor speelhal waar de kleine Blijdorperts naar hartenlust kunnen spelen, terwijl hun ouders/verzorgers genieten van een versnapering bij het Jungle Café.

Glutenvrije maaltijden

Deze kunnen worden verkregen in de restaurants Terraszaal, Oewanja Lodge en De Lepelaar. Je kunt dit kenbaar maken bij binnenkomst; houd rekening met 20 minuten bereidingstijd. Tip: ook Chiptwister (aardappelsnack) is glutenvrij.

Allergenen:

In de restaurants Poort van Azië, Oewanja Lodge, De Lepelaar, Terraszaal kun je de allergenen van alle gerechten opvragen.

Takeaway

Sultan

Op weg naar het volgende continent passeer je hier voor een kop koffie met koek of donut.

Snackwagen

Heb je trek gekregen? Bij de Snackwagen kun je terecht voor een ouderwetse snack en een verkoelend drankje!

Chiptwister

Een (glutenvrije) gefrituurde aardappel getwist op een stokje. We bereiden hem graag voor je. Kies zelf je kruiden uit en smullen maar!

Ooievaarsnest

Even bijkomen met een verfrissend drankje of ijsje terwijl je uitkijkt op het leeuwenverblijf.

Foodtruck Terraszaal

Soms is het gewoon lekker om even te snacken. Bij de foodtruck naast de vijver kun je terecht voor een voordelig hamburgermenu, portie frites of broodje Unox.

Koffietruck

Voor een goede kop koffie breng je een bezoekje aan de koffietruck. Geniet van warme dranken met iets lekkers.

Victoria’s Poffer

Geniet van Nederlands lekkerste poffertjes in de Victoria’s Poffer. Hier worden ze vers gebakken!

Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel in Diergaarde Blijdorp is gelegen naast het geladaverblijf bij de oude entree.

Roken

Roken is in Diergaarde Blijdorp niet toegestaan in de speeltuinen en de aangrenzende terrassen, in de doorloopverblijven en in de wachtrijen. Op de overige terrassen bij de horeca zijn rookvrije zones gecreëerd. Bovenstaande geldt ook voor de e-sigaret.

* op deze locaties is een aangepast toilet beschikbaar voor bezoekers met een beperking

** In dit restaurant in oosterse sferen, is er aandacht voor kwaliteit en authenticiteit. Daarom is gekozen voor een echte kebab. Diergaarde Blijdorp heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. De kebab in dit restaurant is geproduceerd van dieren die na verdoving zijn geslacht waarbij de Nederlandse welzijnsnormen zijn gehanteerd. Dit vlees is halal gecertificeerd en wordt geleverd door bedrijven die onder controle staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.