Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot uur geopend

Restaurants

Tijdens je bezoek aan Diergaarde Blijdorp wil je uiteraard iets eten of drinken, een verfrissend ijsje of gewoon even lekker uitblazen. Dat kan in de diverse horecagelegenheden van de Diergaarde. Verspreid door Blijdorp bevinden zich verschillende restaurants en snackpunten.

Klik hier om de plattegrond incl. restaurants te downloaden (pdf)

GEBRUIK DE HANDIGE BLIJDORP-APP
en ontdek waar de horecapunten zijn, of deze geopend zijn en hoe je er komt

TIPS:

Locaties:

De restaurants Terraszaal en De Lepelaar zijn tijdens zomertijd dagelijks geopend. De overige locaties zijn geopend naar weersverwachting en te verwachten bezoekersdrukte. Gebruik de Blijdorp-app en zie welke horecapunten geopend zijn.

De Lepelaar*

Warme Unox soepen en rijkelijk belegde broodjes, combi- en kindermenu’s, warme en koude dranken, ijs, luxe gebak en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig

Poort van Azië*

Vanuit dit restaurant heb je uitzicht op het nieuwe leeuwenverblijf en de olifantenkudde. Het is gehuisvest in de voormalige (monumentale) theeschenkerij van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) en nu volledig gerenoveerd en ondergedompeld in ‘1001-nacht’ sferen. Op het menu staan Oosterse lekkernijen zoals salades, koude en warme dranken, Döner Kebab**, Turkse pizza, desserts: tip: stel je eigen yoghurt-dessert samen. Dit restaurant won in 2017 een award voor Beste attractieparkrestaurant van Nederland en  België

Terraszaal*

Sfeervol bediend restaurant met versgebakken pannenkoeken, luxe belegde broodjes & salades, gebak en warme gerechten zoals soep, broodje hamburger, zalmfilet etc. Invalide-toilet aanwezig. Dit restaurant won in 2018 een award voor Beste attractieparkrestaurant van Nederland en  België

Oewanja Lodge*

In de Oewanja Lodge kun je in Afrikaanse sferen een kopje koffie drinken met wat lekkers, terwijl je eigen apen lekker klimmen, klauteren en slingeren in de Oewanja Kinderjungle. Moe van het spelen schuiven ze aan voor een heerlijk kindermenu. Wist je dat Uwanja “speelplaats” betekent in het Swahili?
Combi- en kindermenu’s, warme en koude dranken, ijs en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.

Het Caraïbisch Café*

Zwoel genieten kun je in het Caraïbisch Café, een gezellig punt om even een drankje te nuttigen tijdens je ontdekkingsreis door het Oceanium.
Koude en warme dranken, ijs, tosti’s en zoete of hartige snacks.

Het Jungle Café* (in Biotopia)

Koude en warme dranken, ijs en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.

Het Ooievaarsnest*

Koude en warme dranken, ijs en wat lekkers voor bij de koffie/thee.

Panda Poffer*

Poffertjes, Rotterdamse warme wafels, koude en warme dranken.

Toko Tjitjak*

Grootmoeders Frieten, snack-assortiment, koude en warme dranken, ijs en wat lekkers bij de koffie/thee. Invalide-toilet aanwezig.

Winkel van Sinkel*

Swirl Happiness Station met koffie, zoetigheid en verpakt ijs.

Chiptwister

Aardappelsnack (ook glutenvrij)

* op deze locaties kun je pinnen.

** In dit restaurant in oosterse sferen, is er aandacht voor kwaliteit en authenticiteit. Daarom is gekozen voor een echte kebab. Diergaarde Blijdorp heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. De kebab in dit restaurant is geproduceerd van dieren die na verdoving zijn geslacht waarbij de Nederlandse welzijnsnormen zijn gehanteerd. Dit vlees is halal gecertificeerd en wordt geleverd door bedrijven die onder controle staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.


Glutenvrije maaltijden

Deze kunnen worden verkregen in de restaurants Terraszaal, Oewanja Lodge en De Lepelaar. Je kunt dit kenbaar maken bij binnenkomst; hou wel rekening met 20 minuten bereidingstijd. Tip: ook Chiptwister (aardappelsnack) is glutenvrij.

Allergenen:

In de restaurants Poort van Azië, Oewanja Lodge, Lepelaar, Terraszaal kun je de allergenen van alle gerechten opvragen

Roken

Roken is in Diergaarde Blijdorp niet toegestaan in de speeltuinen en de aangrenzende terrassen, in de doorloopverblijven en in de wachtrijen. Op de overige terrassen bij de horeca zijn rookvrije zones gecreëerd. Bovenstaande geldt ook voor de e-sigaret. In de overige delen van de tuin is roken toegestaan maar wij vragen onze rokende bezoekers rekening te houden met anderen. Met dit rookbeleid wil Diergaarde Blijdorp een veilige en gezonde omgeving creëren voor met name kinderen.

Bezoek je Blijdorp met een groep?
Kijk dan onder Zakelijk & Feestelijk voor de mogelijkheden.