Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Restaurants

Tijdens je bezoek aan Diergaarde Blijdorp wil je uiteraard iets eten of drinken, een verfrissend ijsje of gewoon even lekker uitblazen. Dat kan in de diverse horecagelegenheden van de Diergaarde. Verspreid door Blijdorp bevinden zich verschillende restaurants en snackpunten.

plattegrond2015

 

Klik hier om de plattegrond incl restaurants te downloaden (pdf)

NIEUW: Broodje Aap >

Locaties:

De restaurants Terraszaal en De Lepelaar zijn tijdens zomertijd dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur (tijdens wintertijd tot 17.00 uur). De overige locaties zijn geopend naar weersverwachting en te verwachten bezoekersdrukte.

Zwoel genieten kun je in het Caraïbisch Café, een gezellig punt om even een drankje te nuttigen tijdens je ontdekkingsreis door het Oceanium. In de Oewanja Lodge kun je in Afrikaanse sferen een kopje koffie drinken met wat lekkers, terwijl je eigen apen lekker klimmen, klauteren en slingeren in de Oewanja Kinderjungle. Moe van het spelen schuiven ze aan voor een heerlijk kindermenu. Wist je dat Uwanja “speelplaats” betekent in het Swahili?

NIEUW: restaurant Poort van Azië (voorheen Lotus Serre) in 1001-nacht sferen 

 • De Lepelaar*: Warme Unox soepen en rijkelijk belegde broodjes, combi- en kindermenu’s, saladebuffet, warme en koude dranken, ijs, luxe gebak en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.
 • Poort van Azië*: Oosterse lekkernijen zoals salades, koude en warme dranken, halal gecertificeerde Döner Kebab, Turkse pizza, desserts: tip: stel je eigen yoghurt-dessert samen. 
  In dit restaurant in oosterse sferen, is er aandacht voor kwaliteit en authenticiteit. Daarom is gekozen voor een echte kebab. Diergaarde Blijdorp heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. De kebab in dit restaurant is geproduceerd van dieren die na verdoving zijn geslacht waarbij de Nederlandse welzijnsnormen zijn gehanteerd. Dit vlees is halal gecertificeerd en wordt geleverd door bedrijven die onder controle staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.
 • Terraszaal*: Warme Unox-soepen en rijkelijk belegde broodjes, combi- en kindermenu’s, warme en koude dranken, ijs, luxe gebak en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.
 • Oewanja Lodge*: Combi- en kindermenu’s, warme en koude dranken, ijs en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.
 • Het Caraïbisch Café*: Koude en warme dranken, ijs, tosti’s en zoete of hartige snacks.
 • Het Jungle Café* (in Biotopia): Choco Kebab, koude en warme dranken, ijs en zoete of hartige snacks. Invalide-toilet aanwezig.
 • Het Ooievaarsnest*: Koude en warme dranken, ijs en wat lekkers voor bij de koffie/thee.
 • Panda Poffer*: Poffertjes, pannenkoeken, koude en warme dranken.
 • Toko Tjitjak*: Grootmoeders Frieten, snack-assortiment, koude en warme dranken, ijs en wat lekkers bij de koffie/thee. Invalide-toilet aanwezig.
 • Winkel van Sinkel*: Swirl Happiness Station
 • Churros: Uiteraard Churros, warme en koude dranken, maar ook ander lekkers bij de koffie/thee.
 • Chiptwister: Aardappelsnack (ook glutenvrij)

* op deze locaties kun je pinnen.

Glutenvrije maaltijden kunnen worden verkregen in de restaurants Terraszaal en De Lepelaar. Je kunt dit kenbaar maken bij binnenkomst; hou wel rekening met 20 minuten bereidingstijd. Ook zijn er op verzoek in onze restaurants heerlijke glutenvrije broodjes. Tip: ook Chiptwister (aardappelsnack) is glutenvrij.

Roken: Alle binnenruimtes van onze restaurants zijn rookvrij. Je kunt roken op de terrassen.

Prijsindicatie:

Belegde broodjes vanaf € 4,50
Frisdrank vanaf  € 2,20
Soep vanaf € 3,60
Koffie vanaf € 2,00
Frites vanaf € 2,50
Kindermenu (kinderportie frites, mayonaise, kipnuggets, Sisi No Bubbles, Raket-ijsje) € 6,75

Bezoek je Blijdorp met een groep?

Kijk dan onder Zakelijk & Feestelijk voor de mogelijkheden.