Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Praktische informatie

Openingstijden

Vandaag geopend van: 09:00 - 17:00 uur

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland

Ingang Rivierahal

Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam
Nederland

Het hele jaar elke dag geopend (ook op feestdagen). Klik hier voor afwijkende openingstijden >

 

Koop tickets met korting

Prijzen tickets

Normaal Online
Volwassene € 24,50 € 23,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 20,00 € 19,00
Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
Tickets voor begeleiders (vanaf 13 jr) van gehandicapte personen (vanaf 3 jr) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken, zijn alleen aan de kassa te koop. € 14,50

Abonnementen

Koop abonnement

ABONNEMENTSVOORDELEN >

per jaar
Volwassene abonnement
één volwassene vanaf 13 jaar
€ 83,00
Volwassenen met kinderen abonnement*
één volwassene en maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar
€ 155,00
Twee volwassenen met kinderen abonnement*
twee volwassenen en maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar
€ 215,00

Toeslagen:

Extra kind*
vanaf het 6e kind van 3 t/m 17 jaar
€ 50,00
Extra volwassene
vanaf 3e volwassene
 € 60,00
* kinderen op het abonnement kunnen uitsluitend gewisseld worden bij de verlenging van het abonnement.

GEEF JE BEOORDELING OP:

travellers choice award diergaarde blijdorp

Iets verloren of gevonden in onze dierentuin?

Dagelijks plaatsen we gevonden voorwerpen op iLost. Via onderstaande button kun je het object dat je hebt gevonden in Diergaarde Blijdorp aanmelden en je verloren object zoeken. Heb je iets gevonden in Diergaarde Blijdorp? Geef het direct door bij de kassa of Bezoekersservice.
iLost logo

Uitzonderingen openingstijden

 • Tijdens zomertijd is onze dierentuin geopend van 09:00-18:00 uur. Tijdens wintertijd van 09:00-17:00 uur.
 • In de weekenden waarin de klok verzet wordt, zijn we tot 18:00 uur open.
 • Op 5 december, 24 december (kerstavond) en 31 december (oudejaarsavond) geopend tot 16.00 uur.
 • Op 1 januari (nieuwjaarsdag) open van 10.00 – 17.00 uur.

Je kunt in onze dierentuin verblijven vanaf de gereserveerde toegangstijd tot sluitingstijd.

Bereikbaarheid

Auto

Auto

Parkeren op P1 (eigen parkeerterrein)

Een dagkaart parkeren kost €9,50, abonnementhouders: €6,00. Diergaarde Blijdorp beschikt over een eigen parkeerterrein (P1) voor de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Neem afslag 13 ‘Blijdorp’ op de ring Rotterdam (noord) en volg de borden Diergaarde Blijdorp voor het parkeerterrein P1. Er zijn 8 oplaadpunten voor 100% elektrische auto’s. Parkeerkaarten zijn bij de kaartautomaten en kassa’s van Diergaarde Blijdorp verkrijgbaar (alleen pin). Let op: in verband met corona maatregelen kan het iets drukker zijn dan gebruikelijk.

Klik in de plattegrond hieronder voor een routebeschrijving.

Meer info over verwachte verkeersdrukte & reismogelijkheden:

Fiets

Met de fiets

Kom je met de fiets? Aan Oceanium-zijde kun je de fiets op het parkeerterrein in de fietsenrekken in het middenpad plaatsen. Bij de ingang aan de Rivièrahal-zijde is er links naast de ingang ruimte om je fiets te stallen.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

We verzoeken je de richtlijnen van het RIVM te volgen. Reis zoveel mogelijk buiten de spits. Je kunt met het OV naar beide ingangen reizen.

De ingang aan de Rivièrahal-zijde is zo’n 10 minuten lopen vanaf de achterzijde van Rotterdam Centraal.
Plan jouw reis >

Pin only

Betaalmogelijkheden

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

 • Er zijn 2 aangepaste kaartautomaten bij de hoofdingang aan de Blijdorplaan, deze kunnen vanuit een rolstoel bediend worden.
 • Verspreid door de dierentuin zijn 6 aangepaste toiletten voor bezoekers met een beperking. Er is ook een verschoningsruimte bij de hoofdingang: de sleutel van deze verschoningsruimte is af te halen bij de kaartcontrole. Download hier de plattegrond (pdf)
 • Download deze plattegrond met rolstoelvriendelijke paden (pdf)
 • De scootmobiel kun je opladen aan de buitenmuur/ingang van restaurant De Lepelaar.
 • De gehandicapten-parkeerplekken vind je op de grote parkeerplaats aan de Blijdorplaan het dichtst bij de hoofdingang. gehandicaptenparkeertarief: € 6 op vertoon van invalidenkaart.
 • Er is een beperkt aantal rolstoelen gratis beschikbaar. Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857 (tussen 14:00 uur en 17:00 uur). Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00 (contant). In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen. Van instellingen en verzorgingstehuizen wordt verwacht dat zij zelf zorg dragen voor rolstoelen voor hun bewoners. Bij beide entrees zijn ook een beperkt aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd.

Begeleiders gehandicapte bezoekers

Begeleiders bezoekers die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken

 • Met een beperking heb je soms nét wat extra begeleiding nodig. Er zijn speciale entreetickets voor begeleiders (vanaf 13 jaar) van personen (vanaf 3 jaar) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken. Deze zijn alleen aan de kassa te koop à € 14,50.
 • Daarnaast is er ook een voordelig begeleiders-abonnement. Voor professionele begeleiders via een instelling geldt een aparte regeling. Vraag ernaar bij Bezoekersservice. Bezoekers die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken vanaf 3 jaar mogen een begeleider op het begeleiders-dagtarief meenemen.

Slechtzienden

Slechtzienden

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapte bezoekers een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Klik hier voor meer informatie >

Assistentiehonden

Assistentiehonden

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Bezoekers die een assistentiehond mee de tuin in willen nemen, moeten dit minimaal één dag van te voren telefonisch aanmelden. Bel 0900 1857 (geen extra kosten). Voor de veiligheid van de assistentiehonden en onze dieren zijn er een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden >

Er is geen kennel aanwezig.