Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Praktische informatie

Openingstijden

Diergaarde Blijdorp is geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Bezoek

Voor een bezoek is het reserveren van een aankomsttijd (tijdslot) verplicht. Het is alleen mogelijk om online een geldig entreebewijs te kopen. In Diergaarde Blijdorp is dit niet mogelijk.

GA NAAR DE TICKET/TIJDSLOT-PAGINA

Veiligheid

Kan ik nog veilig naar Blijdorp?
Daarop kunnen we kort en krachtig antwoorden: Ja. Diergaarde Blijdorp heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen. We laten een beperkt aantal bezoekers per dag toe, die alleen toegang hebben op vertoon van een geldig entreebewijs én een tijdslot reservering. Zo spreiden we bezoekers bij binnenkomst.

Om met de toenemende coronadreiging om te gaan, hebben we het aantal personen dat wij toelaten verminderd en onze entree fysiek verruimd met een extra opening.

We wijzen onze bezoekers op verschillende manieren op de 1.5 meter regel en de andere voorzorgsmaatregelen, die het risico op verspreiding van het Covid-19 virus beperken. Zo staan er borden en lopen er stewards rond.

Mondkapjes
Het is verplicht om een mondkapje te dragen in onze binnenlocaties zoals het Oceanium, Amazonica, etc. Dit advies geldt ook voor toiletten. Ook onze medewerkers dragen mondkapjes op plekken waar de 1,5 meter niet is te garanderen. Wasbare mondkapjes zijn ook te koop in de Diergaarde.

Dagelijks worden onze bevindingen geëvalueerd en waar nodig aangescherpt. We delen en bespreken ons beeld met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Uiteraard ligt er ook een verantwoordelijkheid bij onze bezoekers om zich écht aan de landelijke 1.5 meter te houden en goed onze aanwijzingen op borden en die van onze stewards op te volgen. Wel moet, net als in de rest van het land, drukte vermeden worden. Blijdorp is een groene oase van 28 hectare waarin dat goed mogelijk is.

Meest gestelde vragen

Ga voorbereid op pad en neem voor aanvang van je bezoek de huisregels en antwoorden op de meest gestelde vragen door. Met deze video krijg je een goed beeld van wat wij hebben gedaan en wat je zelf kunt doen om je bezoek veilig en ontspannen te maken.

Bij binnenkomst ontvang je een plattegrond met daarop de huisregels en de aangepaste route. Ook de gratis Blijdorp app is aangepast met de aangepaste route en looprichtingen.

Bereikbaarheid

Auto

Auto

Parkeren op P1 (eigen parkeerterrein)

Een dagkaart parkeren kost €9,50, abonnementhouders: €6,00. Diergaarde Blijdorp beschikt over een eigen parkeerterrein (P1) voor de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Neem afslag 13 ‘Blijdorp’ op de ring Rotterdam (noord) en volg de borden Diergaarde Blijdorp voor het parkeerterrein P1. Er zijn hier ook oplaadpunten voor 100% elektrische auto’s (geen hybride wagens). Parkeerkaarten zijn bij de kaartautomaten en kassa’s van Diergaarde Blijdorp verkrijgbaar (alleen pin). Let op: in verband met corona maatregelen kan het iets drukker zijn dan gebruikelijk.

Klik in de plattegrond hieronder voor een routebeschrijving.

Meer info over verwachte verkeersdrukte & reismogelijkheden:

Fiets

Met de fiets

Kom je met de fiets? Aan Oceanium-zijde kun je de fiets op het parkeerterrein in de fietsenrekken in het middenpad plaatsen. Bij de ingang aan de Rivièrahal-zijde is er links naast de ingang ruimte om je fiets te stallen.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

We verzoeken je de richtlijnen van het RIVM te volgen. Reis zoveel mogelijk buiten de spits. Het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer is verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder. Je kunt met het OV naar beide ingangen reizen.

De ingang aan de Rivièrahal-zijde is zo’n 10 minuten lopen vanaf de achterzijde van Rotterdam Centraal.
Plan jouw reis >

Pin only

Betaalmogelijkheden

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

  • Er zijn 2 aangepaste kaartautomaten bij de hoofdingang aan de Blijdorplaan, deze kunnen vanuit een rolstoel bediend worden.
  • Verspreid door de dierentuin zijn 6 invalidentoiletten. Er is ook een verschoningsruimte bij de hoofdingang: de sleutel van deze verschoningsruimte is af te halen bij de kaartcontrole. Download hier de plattegrond (pdf)
  • Download deze plattegrond met rolstoelvriendelijke paden (pdf)
  • De scootmobiel kun je opladen aan de buitenmuur/ingang van restaurant De Lepelaar.
  • De invaliden-parkeerplekken vind je op de grote parkeerplaats aan de Blijdorplaan het dichtst bij de hoofdingang. Invalidenparkeertarief: € 6 op vertoon van invalidenkaart.
  • Er is een beperkt aantal rolstoelen gratis beschikbaar. Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857 (tussen 14:00 uur en 17:00 uur). Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00 (contant). In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen. Van instellingen en verzorgingstehuizen wordt verwacht dat zij zelf zorg dragen voor rolstoelen voor hun bewoners. Bij beide entrees zijn ook een beperkt aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd.

Begeleiders van een mindervalide

Begeleiders van mensen met een beperking

  • Met een beperking heb je soms nét wat extra begeleiding nodig. Er zijn speciale entreetickets voor begeleiders (vanaf 13 jaar) van personen (vanaf 3 jaar) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken. Deze zijn alleen aan de kassa te koop à € 14,50.
  • Daarnaast is er ook een voordelig begeleiders-abonnement. Voor professionele begeleiders via een instelling geldt een aparte regeling. Vraag ernaar bij Bezoekersservice. Gehandicapten vanaf 3 jaar mogen een begeleider op het begeleiders-dagtarief meenemen.

Slechtzienden

Slechtzienden

Blijdorp heeft voor mensen met een visuele beperking een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Klik hier voor meer informatie >

Assistentiehonden

Assistentiehonden

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Bezoekers die een assistentiehond mee de tuin in willen nemen, moeten dit minimaal één dag van te voren telefonisch aanmelden. Bel 0900 1857 (geen extra kosten). Voor de veiligheid van de assistentiehonden en onze dieren zijn er een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden >

Er is geen kennel aanwezig.

Maak altijd een tijdslot-reservering voordat je Diergaarde Blijdorp bezoekt.


Prijzen tickets

Koop tickets met korting
Let op: Entreetijd (tijdslot) reserveren is verplicht. Normaal Online
Volwassene € 24,50 € 23,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 20,00 € 19,00
Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
Begeleiders (vanaf 13 jaar) van gehandicapte personen (vanaf 3 jaar) alleen aan de kassa te koop € 14,50

Abonnementen

Reserveer een tijdslot als abonnementhouder

Koop abonnement

Let op: een tijdslot-reservering is noodzakelijk.
Volwassene abonnement
één volwassene vanaf 13 jaar
€ 83,00
Volwassenen met kinderen abonnement*
één volwassene en maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar
€ 155,00
Twee volwassenen met kinderen abonnement*
twee volwassenen en maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar
€ 215,00

Toeslagen:

Extra kind*
vanaf het 6e kind van 3 t/m 17 jaar
€ 50,00
Extra volwassene
vanaf 3e volwassene
 € 60,00

* kinderen op het abonnement kunnen uitsluitend gewisseld worden bij de verlenging van het abonnement. 

ABONNEMENTSVOORDELEN 2020 >


tripadvisor certificaat van uitmuntendheid 2019

GEEF JE BEOORDELING OP:

Iets verloren of gevonden in Diergaarde Blijdorp?

Dagelijks plaatsen we gevonden voorwerpen  op iLost. Via onderstaande button kun je het object dat je hebt gevonden in Diergaarde Blijdorp aanmelden en je
verloren object zoeken.  Heb je iets gevonden in Blijdorp? Geef het direct door bij de kassa of Bezoekersservice.
iLost logo