Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

FantVlogs

Op Bevrijdingsdag 2021 om 00.03 uur is er een Aziatische olifant geboren. Moeder en jong maken het goed. Het is de vijftiende gezonde olifant die in Rotterdam is geboren. Voor de twintigjarige moeder Bangka is dit haar derde jong. De bevalling verliep gelukkig voorspoedig; binnen een paar minuten na de geboorte stond het jong op de poten en ging al snel zoeken naar de tepel. Volg de olifanten live via de webcams.

Update 9 juni:
Het pasgeboren olifantje en zijn familie zijn nu dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze buiten op het ‘nachtperk’, hierdoor kan zichtbaarheid iets minder zijn.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS
KRAAMCADEAU DONEREN

Voor deze bevalling nemen dierverzorgers Jedida en Marleen jullie mee met de zgn. ‘Slurfs’ (vlogs): unieke filmbeelden met hun belevenissen dichtbij de olifanten rondom de geboorte. Veel kijkplezier!


10 april 2021:
Jedida en Marleen nemen jullie mee naar de olifantenfamilie en stellen jullie aan ze voor in deze eerste vlog.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


17 april 2021:
In deze tweede vlog gaan verzorgers Jedida en Marleen in gesprek met Harald. Hij coördineert het Europese fokprogramma van de Aziatische olifant en vertelt ons meer over wat dat nu precies inhoudt.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


24 april:
Wat en hoeveel eten de olifanten nu eigenlijk? Dierverzorgers Jedida en Marleen nemen je mee tijdens hun voerronde. Als dat maar goed gaat… 😉 Tip! Volg de olifantenfamilie live via de webcams. Er is nu een nieuwe webcam in Taman Indah, die zorgt voor een ander inkijkje…

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


1 mei 2021:
De bevalling van olifant Bangka komt steeds dichterbij! In deze vlog vertellen Marleen en Jedida waar we op moeten letten. Samen met verzorger Kasper wordt het verblijf alvast ‘baby-proof’ gemaakt. En ook worden de webcams goed in de gaten gehouden… Spannend!

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


4 mei: Verzorgers keken in spanning mee!
verzorgers kijken gespannen naar webcam olifant


5 mei 2021:
Vannacht, op Bevrijdingsdag, om 00.03 uur is het Aziatische olifantje geboren. Het is een mannetje. Twintigjarige moeder Bangka kreeg tijdens de bevalling ondersteuning van haar moeder Irma, die al meerdere jongen op de wereld heeft gezet en nu weer grootmoeder is. Ook Faya was er bij, die haar broertje heel interessant vindt. Binnen een paar minuten na de geboorte stond de kleine op de poten en ging al snel zoeken naar de tepel. Het heeft inmiddels gedronken. Lees het geboortebericht >


12 mei 2021:
Onder toeziend oog van zijn familie, is het olifantje voor het eerst naar buiten geweest. De gang van Taman Indah naar het buitenperk was nog even spannend, maar eenmaal buiten was het een groot avontuur. Als alles goed gaat, zal het olifantje bij gunstige weersomstandigheden vaker naar buiten gaan. ☀ Via de webcams kun je live meekijken.
VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


15 mei 2021:
Het pasgeboren olifantje is nu zo’n 1.5 week oud. In deze vlog vertellen de verzorgers hoe het nu met hem gaat. Hij verkent het verblijf én zijn slurf… Ook krijgen we een wel heel leuk kijkje van dichtbij!


28 mei 2021:
Het gaat goed met het Aziatische olifantje dat op 5 mei is geboren. De kleine drinkt goed en groeit als kool. Hij loopt al netjes mee met de kudde en rent zelfs al een beetje; een uitdaging voor moeder Bangka die hem goed in de gaten houdt. Ook gaat hij steeds meer onderzoeken en ontdekken: wat kan ik met mijn slurfje, hoe beweeg ik mijn oren, kan ik al klimmen? Al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk vermoeiend. Hij slaapt dan ook nog veel. Bezoekers kunnen sinds kort weer op kraamvisite komen met een vantevoren online gereserveerd tijdslot en geldig toegangsbewijs. Als het olifantje niet buiten is, kun je hem via de webcams toch volgen.

Verzin een naam

Het olifantje heeft nog geen naam. Daarvoor roepen we iedereen op om mee te denken. Verzin een mooie Aziatische naam en geef aan waarom je voor deze naam hebt gekozen. Zo maak je kans op een Meet & Greet met de dreumes en de olifantenverzorgers èn een abonnement op de Diergaarde. De naam kun je alleen online insturen tot maandag 7 juni om 10.00 uur via deze website. Hier vind je ook alle voorwaarden van de wedstrijd. Medio juni maken we de gekozen naam bekend en nemen we contact op met de winnaar.


VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS
KRAAMCADEAU DONEREN

Binnenkort meer, volg ons op social