Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

FantVlogs

Op 20 augustus 2015 werd olifantje Sunay geboren. De geboorte en de belevenissen van de kleine en zijn familie kun je live volgen via olifantenwebcams. Daarnaast maakten we net voor de geboorte t/m eind september zgn."FantVlogs": unieke filmbeelden waarbij de olifantenverzorgers zelf hun belevenissen dichtbij de olifanten filmen rondom de geboorte en de eerste stapjes etc. Veel kijkplezier!

24 september 2015

FantVlog 5: tafeltje-dekje bij de olifanten

In deze FantVlog zie je wat de olifanten eten en wat daar allemaal bij komt kijken achter de schermen. De kleine Sunay drinkt nu alleen nog moedermelk en speelt lekker met de appeltjes en peentjes. Maar zijn familieleden lusten wel wat. En al dat lekkers wordt natuurlijk verwerkt tot … mooie keutels. En er worden flinke hoeveelheden ‘geproduceerd’. Hoeveel poepen ze eigenlijk en wat weegt zo’n enorme keutel? Ontdek het in deze FantVlog…

10 september

FantVlog 4:  een modderbadje voor de olifanten

Olifantje Sunay is nu bijna een maand oud en ontwikkelt zich snel. Het ondernemende ventje klautert op stenen en boomstronken (met vallen en opstaan) en oefent met zijn slurfje om dingen op te pakken. Sunay heeft ook al een modderbadje genomen. Voor olifanten is een modderbad meer dan een ‘schoonheidsbehandeling’. In deze FantVlog hoor je daar alles over.

4 september

FantVlog 3: We stellen je voor aan Sunay en de rest van zijn familie

In deze FantVlog stelt trotse Sunny je nu officieel voor aan haar ‘naamgenoot’ Sunay en aan de rest van zijn familie. Luister naar oma Irma, zie zus Faya trappelen en tetteren in de waterstraal en kijk hoe de dames in volgorde naar binnen wandelen…Veel kijkplezier! Lees meer over Sunay zijn mooie naam >

20 augustus

FantVlog 2: Naar het pasgeboren olifantje

Het olifantje is geboren. Klik hier voor het persbericht. In deze FantVlog neemt Sunny je mee naar het pasgeboren olifantje en haar trotse familie.

18 augustus

Eerste FantVlog: bevalling Bangka in aantocht, hoe meten we dat?

De bevalling olifant Bangka is in aantocht: de spanning stijgt in Blijdorp. Het progesterongehalte (zwangerschapshormoon) van olifant Bangka daalt rap nu. Dit geeft aan dat de bevalling heel snel kan plaatsvinden. In deze eerste FantVlog kijk je mee met olifantenverzorgster Sunny en dierenarts Linda bij het bepalen het van zwangerschapshormoon van Bangka.

Volg de belevenissen van de olifantenfamilie live via de webcams

Bekijk ook de andere BlijdorpVlogs >