Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

FantVlogs en updates RADJIK

Op Bevrijdingsdag 2021 om 00.03 uur is Radjik geboren. Het is de vijftiende gezonde olifant die in Rotterdam is geboren. Voor de twintigjarige moeder Bangka is dit haar derde jong. Volg de olifanten live via de webcams.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS
KRAAMCADEAU DONEREN

Voor deze bevalling nemen dierverzorgers Jedida en Marleen jullie mee met de zgn. ‘Slurfs’ (vlogs): unieke filmbeelden met hun belevenissen dichtbij de olifanten rondom de geboorte. Veel kijkplezier!


UPDATES

Bekijk hier de laatste (fan)filmpjes van Radjik.

5 mei 2022

Olifantje Radjik is vandaag 1 jaar. Hij heeft ontdekt dat hij allerlei geluidjes kan maken met zijn slurf en er hard mee kan blazen. Luister maar. Deel vandaag jouw leukste foto of filmpje van Radjik.


16 april 2022

Voor Radjik zijn de bal en de band interessante speelobjecten. Vaste bezoeker Patty was erbij en maakte dit leuke filmpje. Wist je dat er in die bal en op andere plekjes in het buitengebied van de olifanten regelmatig lekkere snackjes verstopt worden?


5 augustus 2021:

Olifantje Radjik is vandaag alweer 3 maanden oud. Hij is erg ondernemend en blijft zichzelf verbazen… Zo ook over zijn slurf, want wat kan je daar eigenlijk allemaal mee?

Kom hem en zijn familie deze zomer bewonderen. Wist je dat we deze zomervakantie elke vrijdagavond tot 21:00 uur open zijn? Extra lang genieten, dus bestel je tickets en reserveer je tijdslot >


28 juni 2021

Oeps, plons…  Olifantje Radjik ontdekt steeds meer in het buitenverblijf. En soms gaat hij een stapje te ver… Gelukkig houden moeder Bangka, oma Irma en zus Faya de kleine avonturier goed in de gaten. Bezoeker Imke wist deze onverwachte duik vast te leggen.


LAATSTE FANTVLOG

17 juni 2021;
En we noemen hem… Radjik. Uit de ruim 10.000 inzendingen van de naamwedstrijd hebben de olifantenverzorgers de naam Radjik gekozen. Het is een plaats op het Indonesische eiland Bangka. Dat is een mooie verbinding naar zijn moeder Bangka en tegelijk een goede roepnaam. Hierbij bedanken we iedereen voor de mooie, bijzondere en creatieve inzendingen. In deze laatste vlog nemen we met Jedida, Marleen en Kasper een kijkje bij de kleine die geniet van een modderbadje!


BEKIJK HIER DE ANDERE FANTVLOGS TERUG

10 april 2021:
Jedida en Marleen nemen jullie mee naar de olifantenfamilie en stellen jullie aan ze voor in deze eerste vlog.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


17 april 2021:
In deze tweede vlog gaan verzorgers Jedida en Marleen in gesprek met Harald. Hij coördineert het Europese fokprogramma van de Aziatische olifant en vertelt ons meer over wat dat nu precies inhoudt.

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


24 april:
Wat en hoeveel eten de olifanten nu eigenlijk? Dierverzorgers Jedida en Marleen nemen je mee tijdens hun voerronde. Als dat maar goed gaat… 😉 Tip! Volg de olifantenfamilie live via de webcams. Er is nu een nieuwe webcam in Taman Indah, die zorgt voor een ander inkijkje…

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


1 mei 2021:
De bevalling van olifant Bangka komt steeds dichterbij! In deze vlog vertellen Marleen en Jedida waar we op moeten letten. Samen met verzorger Kasper wordt het verblijf alvast ‘baby-proof’ gemaakt. En ook worden de webcams goed in de gaten gehouden… Spannend!

VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


4 mei: Verzorgers keken in spanning mee!
verzorgers kijken gespannen naar webcam olifant


5 mei 2021:
Vannacht, op Bevrijdingsdag, om 00.03 uur is het Aziatische olifantje geboren. Het is een mannetje. Twintigjarige moeder Bangka kreeg tijdens de bevalling ondersteuning van haar moeder Irma, die al meerdere jongen op de wereld heeft gezet en nu weer grootmoeder is. Ook Faya was er bij, die haar broertje heel interessant vindt. Binnen een paar minuten na de geboorte stond de kleine op de poten en ging al snel zoeken naar de tepel. Het heeft inmiddels gedronken. Lees het geboortebericht >


12 mei 2021:
Onder toeziend oog van zijn familie, is het olifantje voor het eerst naar buiten geweest. De gang van Taman Indah naar het buitenperk was nog even spannend, maar eenmaal buiten was het een groot avontuur. Als alles goed gaat, zal het olifantje bij gunstige weersomstandigheden vaker naar buiten gaan. ☀ Via de webcams kun je live meekijken.
VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS


15 mei 2021:
Het pasgeboren olifantje is nu zo’n 1.5 week oud. In deze vlog vertellen de verzorgers hoe het nu met hem gaat. Hij verkent het verblijf én zijn slurf… Ook krijgen we een wel heel leuk kijkje van dichtbij!


28 mei 2021:
Het gaat goed met het Aziatische olifantje dat op 5 mei is geboren. De kleine drinkt goed en groeit als kool. Hij loopt al netjes mee met de kudde en rent zelfs al een beetje; een uitdaging voor moeder Bangka die hem goed in de gaten houdt. Ook gaat hij steeds meer onderzoeken en ontdekken: wat kan ik met mijn slurfje, hoe beweeg ik mijn oren, kan ik al klimmen? Al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk vermoeiend. Hij slaapt dan ook nog veel. Bezoekers kunnen sinds kort weer op kraamvisite komen met een vantevoren online gereserveerd tijdslot en geldig toegangsbewijs. Als het olifantje niet buiten is, kun je hem via de webcams toch volgen.

Verzin een naam

Het olifantje heeft nog geen naam. Daarvoor roepen we iedereen op om mee te denken. Verzin een mooie Aziatische naam en geef aan waarom je voor deze naam hebt gekozen. Zo maak je kans op een Meet & Greet met de dreumes en de olifantenverzorgers èn een abonnement op de Diergaarde. De naam kun je alleen online insturen tot maandag 7 juni om 10.00 uur via deze website. Hier vind je ook alle voorwaarden van de wedstrijd. Medio juni maken we de gekozen naam bekend en nemen we contact op met de winnaar.


VOLG ZE LIVE VIA WEBCAMS
KRAAMCADEAU DONEREN

Binnenkort meer, volg ons op social