Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

okapi-vlogs

Blijdorp kent een lange historie met okapi's (bosgiraffen). In 1957 kwamen de eerste dieren naar Rotterdam. Blijdorp heeft vanaf het begin veel succes gehad met de voortplanting. Ter ere van de geboorte van Gerrit (13 mei 2017) maakte verzorgster Kim een aantal vlogs waarin ze je vertelt over deze bijzondere dieren.

UPDATE 2019: op 2 september om 11.49 uur is een okapi geboren. Ze heet Kisala >

VLOGS OVER GEBOORTE VAN GERRIT (MEI 2017)

Ter ere van de geboorte van Gerrit (13 mei 2017) maakte verzorgster Kim een aantal vlogs waarin ze je vertelt over deze bijzondere dieren. Okapi Gerrit is vernoemd naar de allereerste okapiverzorger in Blijdorp. Op 28 oktober 2017 werd er opnieuw een okapi geboren bij moeder M’buti (dochter van Kamina). Een prachtig cadeau voor het 160-jarig Jubileum van de Diergaarde. Het hengstje heet Mboshi. Ngwani is de vader van beide jongen. Kamina werd dus dat jaar zowel moeder als oma. Gerrit was de eerste okapi die geboren werd in het nieuwe Congogebied. Kamina is zelf ook in Blijdorp geboren.

Er wonen nu  vijf okapi’s in Blijdorp: drie mannen: Mboshi, Gerrit en Ngwani en twee vrouwen: Kamina en haar dochter M’buti.