Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Oceanium

In het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden of sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners...

Wist je dat…

het water in ons Oceanium afkomstig is uit de Atlantische Oceaan? Er circuleert in totaal ongeveer 7 miljoen liter zeewater (8 miljoen incl. het zeewater bij de ijsberen)! Dankzij een speciaal ontworpen filterinstallatie wordt dit constant gereinigd zodat de waterkwaliteit gewaarborgd blijft. Regelmatig hoeft maar een deel te worden vervangen door vers oceaanwater uit ballasttanks van containerschepen van Maersk.

Spelen en ontdekken

In het publiekslaboratorium kan iedereen als een echte wetenschapper door een microscoop naar garnaaltjes en larven kijken en waterproefjes doen. De 3D-ijsschotsen naast de pinguïns zijn ook een aanrader. Kinderen kunnen daar naar hartenlust springen op een interactieve vloer. Tussen de schotsen zwemmen virtuele pinguïns die een school vissen achtervolgen. Soms word je verrast door een zeeluipaard die de pinguïn als een lekker hapje ziet. Na deze interactieve ijsschotsen moet je natuurlijk ook de echte dieren bewonderen, want die zijn minstens zo leuk!

Activiteiten in het Oceanium

Activiteiten

Open van 09:00 tot 18:00

8°C