Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Dierennieuws
12 maart 2017

Neushoorntje Karuna speelt buiten

Het kleine neushoorntje (14 feb.  2017) speelt bij goed weer buiten. Samen met moeder Namaste ‘haalt ze een frisse neus’ en ontdekt ze de buitenwereld. Voor het ondernemende jong is het reuze interessant: lekker rennen, klimmen en rondsnuffelen.

Karuna gaat dagelijks naar buiten. Daar heeft ze regelmatig haar ‘dolle uurtje’ waarbij ze hard door het verblijf galoppeert en vrolijke sprongen maakt. Karuna is inmiddels ook al aardig ‘watervrij’ aan het raken. Regelmatig is ze buiten in het waterbassin te vinden.

Uiteraard rust de kleine na deze avonturen binnen weer uit en kan iedereen haar volgen via de webcams op de site of via de app.

Haar naam, Karuna, is gekozen uit bijna 8.000 suggesties die mensen instuurden n.a.v. de namenwedstrijd van Diergaarde en het AD. De winnaar is Arina de Waal uit Vlaardingen. In haar uitgebreide motivering stond: “De naam betekent ‘een hart vol mededogen voor alle wezens’. In deze tijd van polarisatie wordt de hele wereld een stukje mooier voor iedereen.”

Veel deelnemers aan deze bijzondere namenwedstrijd kwamen met creatieve variaties waarbij vaak werd verwezen naar het leefgebied van de Indische neushoorn: Noord-India en Nepal. De naam is voor de verzorgers makkelijk uit te spreken en af te korten, zoals vantevoren was meegegeven in de voorwaarden. De jury bestond uit AD-columniste Fidan Ekiz en Sunny Blom en Constance Alderlieste van Diergaarde Blijdorp.