Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

En we noemen haar...

Sinds haar geboorte op 14 februari heeft het kleine neushoorntje veel fans. Zowel 'in het echt' als via de webcams. De webcams zijn sinds 20 januari live en nu al via de Blijdorp-app & website 1,2 miljoen keer bekeken!

En we noemen haar….

Het neushoorntje heeft een naam: Karuna. De naam is gekozen uit bijna 8.000 suggesties die mensen instuurden n.a.v. de namenwedstrijd van Diergaarde en het AD. De winnaar is Arina de Waal uit Vlaardingen. In haar uitgebreide motivering stond: “De naam betekent ‘een hart vol mededogen voor alle wezens’. In deze tijd van polarisatie wordt de hele wereld een stukje mooier voor iedereen.”

Veel deelnemers aan deze bijzondere namenwedstrijd kwamen met creatieve variaties waarbij vaak werd verwezen naar het leefgebied van de Indische neushoorn: Noord-India en Nepal. De naam is voor de verzorgers makkelijk uit te spreken en af te korten, zoals vantevoren was meegegeven in de voorwaarden. De jury bestond uit AD-columniste Fidan Ekiz en Sunny Blom en Constance Alderlieste van Diergaarde Blijdorp.

Dit was de oproep voor de namenenwedstrijd: