Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Ruimte voor inheemse natuur

Door van Blijdorp een verzameling nagebouwde biotopen te maken is de Diergaarde onbedoeld ook veranderd in een aantrekkelijke omgeving voor allerlei inheemse dieren en planten. Daar zijn we erg trots op.

Er komen in Blijdorp inheemse planten voor die binnen Nederland zeldzaam zijn, waaronder paddestoelen en ‘onbeduidende’ mosjes, maar ook kruiden en struiken. De inheemse bomen zijn weliswaar aangeplant, maar komen soms buiten de Diergaarde niet veel voor in Nederland.

Blijdorp blijkt aantrekkelijk voor allerlei vlinders, voor salamandertjes en kikkers, voor houtbijen en grondbijen, voor de meest onooglijke pissebedden, voor doortrekkende vogels (nestende en migrerende vogels maken gebruik van onze ‘faciliteiten’) en kleine zoogdieren.

De huismussenpopulatie van Taman Indah is inmiddels beroemd in Rotterdam! Om nog meer huisvesting aan inheemse dieren te bieden, hangen er door de hele Diergaarde nestkastjes voor vogels, en een paar voor vleermuizen. Voor vlinders heeft Blijdorp allerlei vlinderplanten aangeplant, verspreid door de hele Diergaarde.