Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

mobieltjes recyclen

De soortgenoten van Bokito in het wild worden helaas ernstig bedreigd, maar jij kunt helpen! Verzamel mobieltjes en cartridges en lever ze in Diergaarde Blijdorp of vraag als bedrijf, vereniging, sportclub of school een Bokitobox aan!

Waarom?
In mobieltjes zit een delfstof ‘coltan’ die in het tropisch regenwoud in Democratische Republiek Congo, Afrika, in de grond zit. Bossen worden gekapt om die erts te delven.

Wat gebeurt er met de mobieltjes en cartridges?
Door mobieltjes te hergebruiken of coltan er uit te halen, is er minder coltan nodig. Hierdoor zullen er minder bomen worden gekapt in het leefgebied van o.a. de gorilla’s. In het Congolese tropische regenwoud leven ook olifanten, chimpansees en okapi’s. Zij zijn afhankelijk van het woud.

Help de gorilla’s in het wild!

  • Heb je oude mobieltjes? Gooi ze niet weg, maar lever ze in bij de verzamelbakken bij het gorillaverblijf in Diergaarde Blijdorp en bij de ingangen (entreebewijs niet nodig).
  • Wil je mobieltjes & printer-cartridges inzamelen met je sportclub, vereniging, werk of met school? Vraag de gratis Bokito-inzamelbox aan >

Elk ingeleverd mobieltje/cartridge levert geld op. Eeko, het bedrijf waar wij mee samenwerken haalt deze mobieltjes en cartridges gratis op en zorgt er voor dat de mobieltjes worden hergebruikt of dat de coltan er uit wordt gehaald.

AL 23.587 MOBIELTJES, 22.451 CARTRIDGES INGEZAMELD twv € 28.055! HELP OOK MEE!

Geld voor het gorillaproject

Blijdorp ondersteunt met de opbrengst van de mobieltjes een mooi project in Congo Brazzaville: Mbeli Bai Study. Hier leven de westelijke laagland gorilla’s, dezelfde soort gorilla’s als Diergaarde Blijdorp heeft.

Lees meer over coltan & gorilla’s >