Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Inspirerende educatie

Diergaarde Blijdorp laat haar bezoekers op verschillende manieren dieren in hun biotoop ervaren en beleven. Het horen en ruiken van dieren en het zien van hun verrassende gedrag maken indruk.

Enthousiast over de natuur

Tijdens een dagje in de Diergaarde leer je meer over dieren door naar ze te kijken maar ook door de informatie die bij de verblijven wordt gegeven. Dat kan door middel van het lezen van bebording maar boek ook eens een rondleiding. Onze vrijwilligers vertellen graag alles over onze dieren en geven een kijkje achter de schermen. Dankzij onze verzorgerspraatjes, speciale exposities en bijvoorbeeld de Vrije Vlucht Voorstelling hopen we dat je net zo enthousiast wordt over de natuur als wij!

Schooleducatie

We vinden het belangrijk dat ook jonge kinderen opgroeien met respect voor de natuur. Daarom bieden wij lessen aan voor onder andere het basisonderwijs. Waar is het leuker iets over dieren en de natuur te leren dan in de dierentuin! Lees hier meer over ons schoolprogramma.

Meer leren – Blijdorp Colleges

Niet alleen in de Diergaarde valt er veel over dieren te leren maar je kunt nu ook thuis meer te weten komen over de natuur.

Bekijk hier een online college over de kleine panda.

Bekijk hier het online college over gieren.

Later dit jaar volgen colleges over de zwarte neushoorn.

Meer natuurbehoud >