Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Dierennieuws
21 december 2018

NAMENWEDSTRIJD VOOR WELPJES 

UPDATE: de namenwedstrijd is gesloten

De zeldzame Aziatische leeuwenwelpjes uit Diergaarde Blijdorp zijn alle drie vrouwtjes. Sinds de geboorte hield hun geslacht de vele fans erg bezig. De welpjes groeien als kool en zijn zeer ondernemend. Ze zijn dagelijks binnen of buiten te bewonderen onder toeziend oog van hun moeder Lalana die erg beschermend is. De kleintjes hebben inmiddels ook al succesvol kennis gemaakt met vader Aapel.

Bij katachtigen is het geslacht vaak lastig te zien, maar nu het geslacht eenmaal bekend is, is het tijd om de welpen een naam te geven. Hiervoor heeft Blijdorp een namenwedstrijd uitgeschreven samen met het Algemeen Dagblad. Eén welpje heeft intern al een naam gekregen, maar voor de andere twee worden nog mooie namen gezocht. We hopen op leuke combinaties, bij voorkeur een Aziatische naam. Bijvoorbeeld uit hun oorspronkelijk leefgebied, het Gir-reservaat in Noordwest India. Hier leven nog slechts zo’n 600 exemplaren. Omstreeks 1900 waren er nog minder dan 20 Aziatische leeuwen over. Alle nu nog levende Aziatische leeuwen stammen af van dat kleine groepje!

De leeuwen in Blijdorp maken deel uit van een reservepopulatie om de risico’s te spreiden en uitsterven te voorkomen. Leeuw Aapel, afkomstig uit Singapore Zoo, stamt zelfs rechtstreeks af van twee uit het wild afkomstige leeuwen. Diergaarde Blijdorp is de enige Nederlandse dierentuin waar Aziatische leeuwen zijn te bewonderen.

De namenwedstrijd is gesloten. 
LEES HIER OVER DE UITSLAG VAN DE NAMENWEDSTRIJD