Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Dierennieuws
28 mei 2021

NAMENWEDSTRIJD OLIFANTJE DIERGAARDE BLIJDORP

De namenwedstrijd is gesloten.

Binnenkort maken we de naam bekend, volg ons op social media en/of abonneer je op de nieuwsbrief.

Update 9 juni:
Het pasgeboren olifantje en zijn familie zijn nu dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze buiten op het ‘nachtperk’, hierdoor kan zichtbaarheid iets minder zijn.

MEER INFO, FANTVLOGS & WEBCAMS

Het gaat goed met het Aziatische olifantje dat op 5 mei is geboren. De kleine drinkt goed en groeit als kool. Hij loopt al netjes mee met de kudde en rent zelfs al een beetje; een uitdaging voor moeder Bangka die hem goed in de gaten houdt. Ook gaat hij steeds meer onderzoeken en ontdekken: wat kan ik met mijn slurfje, hoe beweeg ik mijn oren, kan ik al klimmen? Al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk vermoeiend. Hij slaapt dan ook nog veel. Bezoekers kunnen sinds kort weer op kraamvisite komen met een vantevoren online gereserveerd tijdslot en geldig toegangsbewijs. Als het olifantje niet buiten is, kun je hem via de webcams toch volgen.

Verzin een naam

Het olifantje heeft nog geen naam. Daarvoor roepen we iedereen op om mee te denken. Verzin een mooie Aziatische naam en geef aan waarom je voor deze naam hebt gekozen. Zo maak je kans op een Meet & Greet met de dreumes en de olifantenverzorgers èn een abonnement op de Diergaarde. De naam kun je alleen online insturen tot maandag 7 juni om 10.00 uur via deze website. Hier vind je ook alle voorwaarden van de wedstrijd. Medio juni maken we de gekozen naam bekend en nemen we contact op met de winnaar.

Diergaarde Blijdorp draagt actief bij aan het voortbestaan van deze iconische bedreigde diersoort en aan het behoud van biodiversiteit. Zo Blijdorp coördineert onder andere sinds 1991 het Europese fokprogramma van Aziatische olifanten (EEP).