Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Mobieltjes voor gorilla's

Neem je oude mobieltjes mee naar Blijdorp en deponeer ze in de verzamelbak in de Gorillavleugel van de Rivièrahal of in de Gorilla-kijkhut.

Mijnbouw van in het bijzonder coltan is een probleem met een verwoestend effect op het biotoop en de aantallen oostelijke gorilla’s. Coltan (columbiet-tantaliet) is een metaalerts dat vooral gevonden wordt in de oostelijke gebieden van de Democratische Republiek Congo (officieel: Zaïre). Coltan is een onmisbare grondstof voor onderdelen van mobiele telefoons en laptops.

Door de spectaculaire toename in aantallen mobieltjes en laptops is de prijs van coltan als een raket omhoog geschoten. Een coltan-mijnwerker kan 20x zoveel verdienen als een gewone arbeider.

Recycle je mobieltje

Door oude mobieltjes te recyclen, kan er op eenvoudige manier worden bijdragen aan de bescherming van gorilla’s. De oude telefoons leveren niet alleen geld op voor de gorilla’s in het wild, maar zal ook de vraag naar dit erts doen afnemen waardoor er meer leefgebied overblijft: een win-win-situatie! Neem dus je oude mobieltjes mee naar Blijdorp en deponeer ze in de verzamelbak in de Gorillavleugel van de Rivièrahal, bij de ingangen (entreebewijs niet nodig) of in de Gorilla-kijkhut. Je oude telefoon zal dan gerecycled worden.

Nieuw! Recyclen & gamen

In het binnenverblijf van de gorilla’s (naast de gorillakeuken) kun je nu ook oude mobieltjes inleveren in een heel bijzondere Arcade-kast. Deze gamecomputerkast is gemaakt van geryclede onderdelen van computers, wasmachines etc. Gooi je oude mobieltje erin en je kunt 3 speciale mobieltjes-games spelen (je krijgt 4 levens per ingeleverd mobieltje). Je kunt ook voor € 1 spelen.

Inzamelen met je bedrijf, school, sportclub, …

Als bedrijf, sportclub, school kun je ook oude mobieltjes & cartridges inzamelen voor Diergaarde Blijdorp. Vraag op eenvoudige manier een inzamelbox aan >

Geld voor het gorillaproject

Blijdorp ondersteunt met de opbrengst van de mobieltjes een mooi project in Congo Brazzaville: Mbeli Bai Study. Hier leven de westelijke laagland gorilla’s, dezelfde soort gorilla’s als Diergaarde Blijdorp heeft.