Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Mobieltjes voor gorilla's

Één van de bekendste westelijke laaglandgorilla families is die van zilverrrug Bokito die in de Diergaarde verblijft.

De soortgenoten van deze familie in Afrika, zijn helaas ernstig bedreigd door de vernietiging van hun leefgebied, stroperij en oorlogen. Veel leefgebied gaat verloren door het delven van de grondstof coltan. Dit is een erts die nodig is voor de werkzaamheid van de batterij van onze mobieltjes.

Wij ondersteunen daarom het natuurbehoudsproject Mbeli Baï Study. Zij monitoren en doen onderzoek naar onder andere het gedrag van de westelijke laaglandgorilla in Nouabalé-Ndoki National Park. Dit park is gelegen in het noordelijk deel van Democratische Republiek Congo (DRC). Één van de meest spraakmakende wetenschappelijke onderzoeken vanuit Mbeli Baï is het onderzoek met bewijs dat gorilla’s werktuigen gebruiken. De onderzoekssite is belangrijk voor het opleiden van natuurbeschermers maar heeft door de aanwezigheid van wetenschappers ook een afschrikeffect bij stropers.

Tegenover restaurant de Oewanja, in de gorilla kijkhut vind je een inzamelpunt voor oude mobieltjes. Door oude mobieltjes hier in te leveren help je ze te recyclen zodat er minder coltan gedolven hoeft te worden. Bovendien kunnen we met de opbrengst van de mobieltjes het onderzoek van Mbeli Baï study ondersteunen.

HELP DE GORILLA’S IN HET WILD en zamel oude mobieltjes in. Klik hier voor meer info >