Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

mindervalide

Diergaarde Blijdorp is prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobiels. Op je route vind je ook voldoende bankjes op sfeervolle plekjes.
  • Er zijn 2 aangepaste kaartautomaten bij de hoofdingang aan de Blijdorplaan, deze kunnen vanuit een rolstoel bediend worden.
  • Verspreid door de dierentuin zijn 6 invalidetoiletten. Er is ook een verschoningsruimte bij de hoofdingang: de sleutel van deze verschoningsruimte is af te halen bij de kaartcontrole. Download hier de Blijdorp-plattegrond (pdf).
  • Download deze plattegrond met rolstoelvriendelijke paden (pdf)
  • De scootmobiel kun je opladen aan de buitenmuur/ingang van restaurant De Lepelaar.
  • De invalide-parkeerplekken vind je op de grote parkeerplaats aan de Blijdorplaan het dichtst bij de hoofdingang.
  • Er is een beperkt aantal rolstoelen gratis beschikbaar. Deze dien je van tevoren te reserveren via tel. 0900 1857 (tussen 14:00 uur en 17:00 uur). Tijdens het hoogseizoen raden wij aan dit ruim van te voren te doen. Houd rekening met een borg van € 50,00. Bij beide entrees zijn ook een aantal HandyCare-rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro (winkelwagentjessysteem). Deze kunnen niet worden gereserveerd. In verband met beperkte beschikbaarheid kunnen we per gezelschap slechts 1 reservering aannemen.

BEGELEIDERS VAN EEN MINDER-VALIDE

  • Er zijn speciale entreetickets voor begeleiders (vanaf 13 jaar) van personen (vanaf 3 jaar) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken. Deze zijn alleen aan de kassa te koop à € 13,00.
  • Daarnaast is er ook een voordelig begeleiders-abonnement. Voor professionele begeleiders via een instelling geldt een aparte regeling. Vraag ernaar bij Bezoekersservice. Gehandicapten vanaf 3 jaar mogen een begeleider op het begeleiders-dagtarief meenemen.

SLECHTZIENDEN

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapten een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Klik hier voor meer informatie >

ASSISTENTIEHONDEN

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Blijdorp wil in de nabije toekomst toegang gaan verlenen aan bezoekers die gebruik maken van assistentiehonden. In overleg met de Stichting KNGF Geleidehonden wordt onderzocht welke delen van de dierentuin toegankelijk zijn te maken voor bezoek met assistentiehonden. Daartoe is het de bedoeling veilige routes te ontwikkelen waarmee de meest kwetsbare (dierentuin-)dieren beschermd worden. Tegelijkertijd onderzoekt Blijdorp de mogelijkheden om schrikachtige dieren geleidelijk te laten wennen aan de aanwezigheid van honden.

Diergaarde Blijdorp heeft nog enige tijd nodig om een goede balans te vinden tussen de toegangsrechten van bezoekers met hulphonden en het dierenwelzijn van onze dieren maar ook die van de assistentiehonden. Wij rekenen op begrip van bezoekers dat wij, om dit te onderzoeken, enige tijd nodig hebben.

Update 27 maart 2018: Binnenkort wordt er een proef gedaan i.s.m. KNGF (artikel in Algemeen Dagblad) >

Er is geen kennel aanwezig.