Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Overig nieuws
9 december 2016

'METROMORFOSE' RET STATION BLIJDORP

Het Metrostation Blijdorp aan de Stadhoudersweg in Rotterdam heeft een ‘metromorfose’ ondergaan. Het Station ligt op loopafstand van de Diergaarde. Daarom is er gekozen voor het thema ‘Diergaarde Blijdorp’. De reizigers worden ondergedompeld in de wondere wereld van de Diergaarde. Beelden van tropische vlinders, reuzenwaterlelies, vogels, giraffen en ijsberen op de wanden en de plafonds, brengen je al meteen in vervoering. Op rustige momenten zijn er ook tropische geluiden te horen.

Daal je af naar de perrons, dan wordt in een viertal verhalen het ontstaan van de Diergaarde in de wijk Blijdorp verteld, met woord en beeld. Ook de bijzondere architectuur van Van Ravesteyn komt aan bod. Sinds 2007 is Diergaarde Blijdorp Rijksmonument

De RET wil met de bekleding van metrostations het wachten voor reizigers zo aangenaam mogelijk maken. Daarvoor worden speciaal ontwikkelde geuren ingezet. De muziek playlist is speciaal afgestemd op de drukte op het station en het tijdstip van de dag. Ook wordt er verbinding gecreëerd tussen onder- en bovengronds.

In het geval van Metrostation Blijdorp begint het dagje Blijdorp in feite al met de reis er naartoe. Als duurzame dierentuin vindt Blijdorp het belangrijk dat zoveel mogelijk bezoekers gebruik maken van het openbaar vervoer. De bijzondere en prettige sfeer van dit metrostation kan een extra stimulans zijn voor bezoekers om met de metro naar de Diergaarde te komen.

Deze diashow vereist JavaScript.