Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Meivakantie

Maki plannen voor de meivakantie? Ga deze meivakantie op ontdekkingsreis door de vele (overdekte) werelddelen in onze dierentuin. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van verschillende continenten. Wandel eens door het nieuwe doorloopverblijf van de ringstaartmaki's en ontmoet het pasgeboren jong. Ga ook op kraamvisite bij de andere jonge dieren. Deze meivakantie is er van alles te ontdekken en beleven in onze dierentuin...

Blijdorp-radiospot


Ga deze meivakantie op kraamvisite bij:


Fotografieworkshop apen

Op 5 mei kun je bij onze huisfotograaf in de leer over hoe je de mooiste foto’s maakt van de apen in Blijdorp. Je bezoekt verschillende soorten zoals de gorilla’s en witkruinmangabeys. Uiteraard ga je ook langs in het nieuwe doorloopverblijf van de ringstaartmaki’s. Kun jij moeder en haar pasgeboren jong vastleggen?

RESERVEER HIER JE PLEK


Vrije Vlucht Voorstellingen weer van start

Vanaf Goede Vrijdag kun je weer genieten van de Vrije Vlucht Voorstellingen. Diverse vogels zoals ara’s, ibissen en uilen vliegen vlak over je hoofd en laten hun natuurlijke gedrag zien. Kijk niet gek op als er plotseling een gier of toekan naast je landt…

BELEEF DE VRIJE VLUCHT VOORSTELLINGEN
Vrije Vlucht Voorstelling met een groep ara's


KUNNEN WE JE BLIJ MAKI?

Lekkere trek?

Deze meivakantie maki we je blij met twee aanbiedingen voor de lekkere trek:

    • Geniet in de Terraszaal van een heerlijke Latte MAKIato & cheesecake met chocoladevlokken voor de actieprijs van € 5,95.
    • Maki-ijs: 2 bolletjes (choco- & vanille-ijs) in de Oewanja-cabin voor € 2,25.

Actieperiode: 19 april t/m 5 mei.

LATTE MAKIATO EN CHEESECAKE IN RESTAURANT DE TERRASZAAL


MAKI-ZOOVENIRS

In onze winkel Zee van ZOOvenirs zijn ook leuke maki-souvenirs. Wist je dat je op vertoon van je Blijdorp-abonnementspas in de Zee van ZOOvenirs en de horeca 5% korting* ontvangt?
*Korting geldt niet voor boeken, postzegels, parkeer- en wandelwagenkaarten.

maki souvenirs: potlood met diertje


Schminken als een maki

Laat je op woensdag, zaterdag en zondag bij binnenspeeltuin Biotopia schminken als een maki voor €2. De opbrengst gaat naar onze natuurbehoudsprojecten in het wild.

schminken als een dier


Kijk mee bij het voeren of ontmoet de verzorger

Er zijn diverse activiteiten: ontmoet de verzorger, kijk mee bij het voeren, schminken, Vrije Vlucht Voorstellingen, etc. Klik hier voor de activiteiten-agenda. Of gebruik de Blijdorp-app en krijg een seintje als een activiteit begint.


NATUURBEHOUDSPROJECT MADAGASIKARA VOAKAJY

Diergaarde Blijdorp steunt Madagasikara Voakajy. Dit is een biodiversiteitsorganisatie in Madagaskar. Zij zetten zich in voor het behoud van Madagaskar’s kenmerkende dieren en hun leefgebieden. Hun missie is om het behoud en duurzaam gebruik van Malagasy-ecosystemen, habitats en soorten te bevorderen, door de belangrijkste bedreigingen voor deze unieke biodiversiteit te verminderen doodmiddel van gerichte acties en onderzoek. Meer weten over de natuurbehoudsprojecten die wij steunen in het wild? Klik hier >


Wist je dat…

De ringstaartmaki’s behoren tot de zogenoemde ‘halfapen’? Ze leven in de droge, tropische bossen van het zuiden en zuidwesten op het eiland Madagaskar. Door hun beperkte verspreidingsgebied zijn ze uniek maar ook heel kwetsbaar. In Madagaskar worden maki’s bedreigd door de snelle bevolkingsgroei op het eiland. Europese dierentuinen hebben een fokprogramma voor deze halfapensoort ingesteld. Meer weten over maki’s, snuffel eens in het dierendossier >

Het makiverblijf is financieel mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van Blijdorp dankzij een gul legaat van trouwe Vriend Eric Hille.