Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
webcam haaienbassin bij markthal rotterdam

live wilde dieren kijken in Rotterdam

Terwijl Diergaarde Blijdorp gesloten was voor publiek vanwege de landelijke lockdown waren de dieren uit de Diergaarde TIJDELIJK live te bewonderen in het centrum van Rotterdam, een primeur.

Via verschillende livestreams zijn diverse diersoorten te zien dankzij speciale technologie op reclamedisplays verspreid door de binnenstad en op markante locaties: de leeuwen luieren op de Coolsingel,  de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal en de Hoogstraat.

Dit maakt een stadswandeling wel heel avontuurlijk. Voor zover bekend is het voor het eerst dat er live dierenwebcams getoond worden op reclameschermen. Met een speciale dierentuin-route zie je waar je welke dieren kunt bewonderen. Deze route kun je op eigen gelegenheid volgen en duurt ongeveer een half uur. Via een QR-code op de schermen kun je als  ‘bezoeker’ Blijdorp ook meteen steunen met een Tikkie.

LEES HET PERSBERICHT

Route

DOWNLOAD DE STADSROUTE MET DE DIERENLOCATIES

Veel plezier en hou je aan de normale coronamaatregelen: kom niet allemaal tegelijk en houd 1.5 meter afstand.

TIP! Deel ook deze avonturen op onze social media met #Blijdorpindestad:

De live-streams in de binnenstad zijn mogelijk gemaakt door Accenture, JCDecaux, Stichting BvdZorg, BlueSecurity en Capturetech.

Wil je ook Blijdorp steunen?

Kijk op diergaardeblijdorp.nl/blijdorpert