Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Updates leeuwenwelpjes in kraamkamer

Tot medio november 2018 kon iedereen live meekijken in de kraamkamer van Aziatische leeuwin Lalana en haar drie welpjes (geboren op 21 augustus 2018).

LEES HET LAATSTE NIEUWS OVER DE LEEUWENWELPJES

Update 17 november 2018

De Aziatische leeuwenwelpjes weten wel raad met een stuk pens hierdoor drinken ze wat minder melk. Sinds afgelopen week kunnen de drie de rest van de familie ook zien op een afstandje. Zo kunnen ze meer aan elkaar wennen. De welpjes zijn erg nieuwsgierig en gluren regelmatig naar hun soortgenoten en zij kijken regelmatig in de opening even naar het jonge grut. Moeder Lalana houdt ze uiteraard wel goed in de gaten. Wil je meer weten over Aziatische leeuwen, snuffel eens in het leeuwendossier >


update 10 november

De leeuwenwelpjes hebben deze week hun tweede inenting gekregen en zijn ontwormd. Ze groeien hard en wegen nu tussen de 6,5 en 8 kilo. De speelse kleintjes lopen steeds beter mee met moeder Lalana. Maar er wordt nog steeds veel geoefend. De kraamkamer ligt het verst van het binnenverblijf. De ruimtes achter de schermen zijn aan elkaar geschakeld, nu leren ze ook de laatste twee ruimtes kennen. De andere leeuwen reageren nieuwsgierig op de geluidjes achter het luik… Zo kunnen ze alvast aan elkaar wennen. Volg ze live via de webcam in de kraamkamer.

 


27 oktober 2018

In de kraamkamer zijn de welpjes nog druk aan het oefenen met lopen. De verzorgers hebben de kraamkamer uitgebreid. Met deze extra kamer kunnen de drie langer aan de wandel… De kleintjes lopen al soepeler en minder wankel. Maar pas als zij moeder helemaal goed kunnen volgen, zullen zij te zien zijn voor publiek.


20 oktober 2018

De Aziatische leeuwenwelpjes groeien als kool. Deze week kregen ze van de dierenarts hun eerste prikje. Inmiddels hebben ze al een volledig melkgebit. Ze drinken minder bij moeder en eten al meer mee met het vaste voedsel. Zoals je in dit filmpje ziet, storten ze zich vol overgave op een lekker hapje… Met ongeveer 15 weken eten ze volledig mee.

Ze moeten moeder Lalana goed kunnen volgen om vanuit de kraamkamer naar het publieksverblijf te kunnen komen en weer terug. Voorlopig blijven ze oefenen achter de schermen.


13 oktober 2018

Geluid aan! Als je goed luistert hoor je de drie welpjes piepen. Nog niet eerder konden we ze horen. Buiten hun lichaamstaal is dit een manier van communiceren. Het gepiep verandert later naar miauwen en uiteindelijk brullen ;). De kleintjes worden steeds groter en speelser. Hun blauwe ogen zijn nu bijna helemaal bruin. Volg jij ze ook op de webcam? Je ziet ze steeds vaker op ontdekkingstocht gaan zonder moeder Lalana.


6 oktober 2018

Verslavend, he? De kraamkamerwebcam bij de Aziatische leeuwenwelpjes… De drie leeuwtjes klimmen steeds makkelijker uit de nestbak en gaan nieuwsgierig op avontuur. Lalana en haar koters hebben er nu een extra kamer bij. Zo kunnen de kleintjes ook leren om, net als moeder, hun behoefte te doen op een andere plek dan het nest. Heb je gezien hoe de welpjes al knabbelden aan het stuk vlees van Lalana? Uiteraard drinken ze nog moedermelk tot ze ca. 15 weken oud zijn, maar ontdekken ook nieuwe smaakjes 😉


29 september 2018
Onze dierverzorger werd onlangs ´weggeblazen’ door de drie Aziatische leeuwenwelpjes (geboren op 21 augustus 2018) Alhoewel hun geluid nog niet goed hoorbaar is, komen ze al behoorlijk pittig over. Via de webcam kun je goed zien hoe de welpjes steeds meer op elkaar reageren en met elkaar spelen.


22 september 2018
Volg je ook de drie Aziatische leeuwenwelpjes via de webcam? Heb je de kleintjes al zien omrollen? Dit is een goede oefening waarmee ze later na een val of sprong weer op de pootjes terechtkomen. Ook staan inmiddels de opgevouwen oortjes bij alle welpjes mooi overeind. Dierverzorger Linda maakte vandaag deze foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.


Overzicht webcambeelden tot 13 september 2018