Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Welpjesnieuws

ONTDEK MEER OVER DE WELPJES

11 december 2018
Vandaag hebben de drie Aziatische welpjes voor het eerst kennis gemaakt met hun vader Aapel. Dat ging goed. De jongen reageerden nieuwsgierig, maar moeder Lalana zorgde dat ze niet te dicht bij elkaar kwamen. De komende dagen blijven ze gezamenlijk in het binnen- en buitenverblijf. Vanmiddag worden ze nog wel gescheiden met eten. Aapel kan nogal fel reageren als er eten in het spel is. Bij leeuwen is het gewoon dat het mannetje eerst eet en daarna de vrouwen. Op een later moment worden de twee andere vrouwen ook geïntroduceerd.

Leeuwin Bente heeft vannacht ook drie jongen geworpen, die hebben het helaas niet gered. Bente is niet zo’n goede moeder. Ze weet niet goed wat ze met haar jongen aan moet. Eerdere nestjes waren ook niet succesvol grootgebracht. Voorlopig blijft Bente nog even achter de schermen.

In het wild komen Aziatische leeuwen alleen nog voor in het Gir Forest, een beschermd gebied in Noordwest-India waar nog zo’n 600 exemplaren leven.


4 december 2018
Op 4 december 2018 mochten de drie Aziatische leeuwenwelpjes voor het eerst ‘buitenspelen’. Een beetje onwennig, maar wel nieuwsgierig stapten ze de frisse lucht in. Eenmaal buiten was er geen houden meer aan. Rennend en spelend ontdekten ze in een rap tempo het hele gebied.

Deze week beschikken de welpjes en moeder Lalana over het binnen- en buitenverblijf. Daarna wordt er gestart met de introductie aan de rest van de familie. Aziatische leeuwen worden ernstig bedreigd. De leeuwen in Blijdorp maken deel uit van een reservepopulatie om de risico’s te spreiden en uitsterven te voorkomen.