Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Dierennieuws
31 augustus 2018

Kuifmakaak weer terecht

Het jonge kuifmakaakje dat vanmiddag wist te ontsnappen van het apeneiland in het Aziatisch moerasgebied, is weer terug. De verzorgers hebben een verbinding naar het eiland gemaakt met een dikke tak, nadat ze de overige makaken in hun binnenverblijf hadden gelaten. Het aapje heeft dit vanuit een naburige boom gadegeslagen. Na een uurtje durfde het uiteindelijk via de geïmproviseerde brug over te steken naar het eiland. Vanavond wordt zij weer met haar familie herenigd. Eind goed, al goed.

Originele bericht:

KUIFMAKAAK UIT VERBLIJF ONTSNAPT

Vanmiddag, 31 augustus, is een jonge kuifmakaak (2 jaar) uit haar verblijf ontsnapt. De kuifmakaken verblijven al vele jaren op een eiland in het Aziatisch moerasgebied in de Diergaarde. Het is onbekend hoe het aapje uit zijn verblijf is gekomen.

De dierverzorgers proberen het dier te vangen om het zo snel mogelijk terug te brengen naar haar familie. Er zijn veel groene plekken waar zij zich ongezien kan verschuilen. Het groepje kuifmakaken bestaat uit twee volwassen vrouwtjes en hun jongen. Het dier zal zeer waarschijnlijk in de omgeving van zijn soortgenoten blijven. Kuifmakaken zijn sociale dieren en sterk op de familie gericht. Ze zullen bezoekers niet actief opzoeken maar zich eerder schuil houden. Om rust te creëren en haar niet op te jagen, is het gebied rond het apeneiland tijdelijk met lint afgezet.

Wist je dat?

Blijdorp steunt in Indonesië het project ‘Selamatkan Yaki’ (Indonesisch voor ‘Bescherm de zwarte kuifmakaken uit Sulawesi’). Dit programma richt zich op het behoud van een wilde populatie zwarte kuifmakaken en de bescherming van hun habitat.
Klik hier voor meer informatie (=Engelstalige website) >