Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend
Overig nieuws
25 augustus 2019

Dit jaar geen leliezitten in Blijdorp

Elke zomer is het weer spannend of het gaat lukken om de ‘koningin der waterlelies’ (de Victoria amazonica) weer op te kweken en of de reuzenbladeren sterk genoeg zijn om honderden babies te kunnen dragen voor een fotoshoot.
De Victoria amazonica is te bewonderen op twee lokaties: in (vlinderparadijs) Amazonica en (als vanouds) in de Victoria serre. De Victoria serre is als vanouds dé plek voor het ‘leliezitten’. De bladeren in de Victoria serre zijn dit jaar niet sterk genoeg. We weten niet precies waardoor dit komt. We hebben de plant uiteraard wel veel aandacht gegeven. We maken een mengsel van leem, olifantenmest en voedselrijke tuinaarde bijvoorbeeld en de plant ontvangt regenwater. Maar de plant kan ook genetisch iets zwakker zijn. In Amazonica is de plant wel sterk genoeg maar op deze lokatie is het leliezitten, zeker gezien het grote aantal geïnteresseerden, logistiek gezien niet mogelijk.
Volgend jaar weer nieuwe kansen….In maart worden de eerste plantjes weer uitgezet. Overigens hebben de bezoekers wel de hele zomer kunnen genieten van de prachtige bladeren en bloemen. Tot de herfstvakantie blijven deze als het goed is nog te zien.