Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Inschrijven als vrijwilliger

Heb je interesse om vrijwilliger te worden in Diergaarde Blijdorp?

! Let op: wil je de schminkgroep verrijken? Klik dan hier >

MELD JE AAN ALS VRIJWILLIGER

Hoe werkt het?

Na ontvangst nodigen wij je uit voor een informatie-/kennismakingsavond met onder andere een kort intakegesprek. !!Op dit moment kan er helaas geen intake plaatsvinden. We nemen contact met je op als het weer mogelijk is.

Na deze avond volgt een basiscursus. Deze cursus duurt maximaal 4 dagdelen. Wordt de basiscursus met goed gevolg afgerond, dan wordt je een vervolgcursus aangeboden. Deze vervolgcursus richt zich op één van de twee hiervoor genoemde activiteiten en wordt gegeven gedurende een aantal dagdelen, afhankelijk van de activiteit. Alle cursussen worden op dit moment op zaterdag gegeven. Na de opleidingsperiode begint dan het echte werk.

De inzet die Diergaarde Blijdorp van de vrijwilligers vraagt verschilt per activiteit, maar komt neer op minimaal 2 tot 3 dagdelen per maand (+ 3 uur per keer). We spreken dus over vrijwilligerswerk maar wel met duidelijke afspraken.

Wat stelt Diergaarde Blijdorp tegenover je inzet?

Allereerst is daar de cursus, maar verder bieden wij je o.a. een kleine reiskostenvergoeding, een persoonlijke toegangskaart voor onze dierentuin en ontvang je gratis het abonnementhouders-magazine De Giraffe.

Ben je minimaal 18 jaar en geïnteresseerd in onze vrijwilligersactiviteiten? Dan nodigen wij je hierbij uit om je aan te melden.

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met ons via educatierooster@diergaardeblijdorp.nl.

Veel vragen krijgen we over het werken met dieren. In Blijdorp zijn er geen vrijwilligers bezig met de verzorging van onze dieren, het opruimen van poep, voeren van onze dieren, repareren van hekken, etc.

MELD JE AAN ALS VRIJWILLIGER