Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Steun aan WNF-ijsberenproject Spitsbergen

Terwijl je onze ijsbeertweeling Sizzel en Todz en moeder Olinka kan bewonderen Diergaarde Blijdorp, reist onze 'adoptie'ijsberin op Spitsbergen.

Diergaarde Blijdorp steunt het WNF-ijsberenproject: een onderzoekscentrum op Spitsbergen. Daar wordt gekeken hoe we ijsberen kunnen beschermen om hun toekomst te verzekeren. Er wordt onderzocht hoe ijsberen reageren op de snelle verandering van het klimaat. Dit wordt onder andere gedaan door de dieren te voorzien van een zender zodat we ze kunnen volgen. De tijdelijke zender van de eerste ijsberen, die we eerder ‘adopteerden’, werken niet meer. Blijdorp is nu betrokken bij het volgen van een nieuw ijsbeervrouwtje. Wij noemen haar ook Isdimma (N26315). Op de trackingkaart  (zie link hieronder) kun je haar volgen. Magnus Andersen van het Norwegian Polar Institute (NPI): “Het kunnen volgen van de ijsberen via een trackingsysteem is erg kostbaar maar hiermee kunnen we belangrijke data verzamelen om de ijsbeer te helpen in haar voortbestaan. De bijdrage van Diergaarde Blijdorp is zeker welkom!”

Volg de ijsberen!

Wil je onze ijsbeer en de andere ijsberen volgen? Op een kaart worden de posities van de ijsberen maandelijks ververst.

Pole to pole/pull the plug

Diergaarde Blijdorp ondersteunt ook de EAZA-campagne “Pole to Pole” waarbij focus ligt op het doen van de belofte om stekkers uit het stopcontact te trekken. Lees er alles over op de speciale campagne-site >

(EAZA= European Association of Zoos and Aquaria)

Lees alles over onze natuurbehoudsprojecten >