Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Het echte leven in de dierentuin 2023

De televisieserie ‘Het echte leven in de Dierentuin’ is terug! Verschillende Blijdorp-bewoners spelen een hoofdrol, oude bekenden, maar ook nieuwe dieren met nieuwe verhalen… Het leven van de dieren is dag en nacht vastgelegd met verborgen en vaste camera’s, dichterbij dan je als bezoeker ooit komt. Gepassioneerde verzorgers vertellen wat hierachter schuilgaat: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.

Kijk zondag 26 februari om 21:30 uur naar NPO1. De serie bestaat uit zes afleveringen. Gemist? Kijk ze hieronder terug.
In onderstaande reeks gaan we langs bij een aantal dieren uit de serie. Hoe gaat het nu?

AFLEVERING 6

De geboorte van olifantje Maxi was een spannende gebeurtenis voor moeder Faya. Hoe is hun band nu? En hoe gaat het verder in de kudde? Dierverzorger Jedida vertelt het!

AFLEVERING 6 GEMIST>

AFLEVERING 5

Hoe gaat het met de drie geladajongen uit de tv-serie ‘Het echte leven in de Dierentuin’? En hebben de dames nog interesse in hun man Jabba? Dierverzorger Sandra geeft antwoord!

AFLEVERING 5 GEMIST>

AFLEVERING 4

Een opvallende verschijning in het Aziëhuis: de mierenplant. Botanist Louwerens-Jan vertelt over de bijzondere samenwerking die deze plant heeft met zijn bewoners en waar de plant vandaan komt.

AFLEVERING 4 GEMIST>

AFLEVERING 3

Dierverzorger Jordy neemt ons mee naar de ‘Ui’ voor een update over giraffe Khaleesi. Gisteravond zag je in de derde aflevering van de tv-serie ‘Het echte leven in de Dierentuin’ dat zij achterloopt in haar groei. Uit meerdere onderzoeken is geen duidelijke oorzaak naar voren gekomen. Daarom gaat een student haar de komende tijd observeren.

AFLEVERING 3 GEMIST>

AFLEVERING 2

Gisteravond zag je in de tv-serie ‘Het echte leven in de Dierentuin’, hoe papegaaiduikertje Fie geïntroduceerd werd bij haar soortgenoten. In deze video vertelt dierverzorger Marieke hoe het nu gaat.

AFLEVERING 2 GEMIST>

 

AFLEVERING 1

Hoe is het nu met de kleine panda’s uit de tv-serie ‘Het echte leven in de Dierentuin’? Janno, coördinator van het populatiemanagement programma, geeft in deze video hieronder een update.

AFLEVERING 1 GEMIST>