Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot uur geopend
gezin kijkt naar giraffen

Meest gestelde vragen

Update 14 januari 2022:

GESLOTEN TOT 25 JANUARI 2022

Helaas! Nog even geduld… In de laatste persconferentie is bekendgemaakt dat we onze poorten nog gesloten moeten houden tot tenminste 25 januari.

Jouw ticket en/of abonnement wordt verlengd met het aantal dagen dat we gesloten zijn. Blijf online op de hoogte via onze social media, website en nieuwsbrief. Hopelijk tot snel.

Lees meer


Wanneer onze dierentuin weer open is:


Openingstijden

We zijn dagelijks geopend. Tijdens wintertijd van 09:00 – 17:00 uur. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in de Diergaarde verblijven. Tijdens zomertijd van 09:00-18:00 uur.

Tickets & tijdsloten

Tijdslot reserveren en tickets

Je kunt Blijdorp alleen bezoeken op vertoon van een tijdslot-reservering (=entree/aankomsttijd) en een geldig entreebewijs of abonnementspas. Je dient een datum en tijd te reserveren. Dit is uitsluitend mogelijk via de website, niet per telefoon of e-mail.

Let op: tickets gekocht via één van onze ticketpartners, zijn al voorzien van een tijdslotreservering. Kijk op je ticket of neem contact op met het verkooppunt voor meer informatie.

Entree

Je kunt binnenkomen via de hoofdingang aan de Oceanium-zijde en de Rivièrahal-zijde. Voor een bezoek aan de kassa (bijvoorbeeld voor het ophalen abonnementspassen) heb je een tijdslotreservering inclusief kassabezoek nodig. Let op: dit kan alleen aan de hoofdingang Oceanium-zijde (Blijdorplaan).
Bij de entree is er nog geen QR-coronacheck. We volgen de regels van de Rijksoverheid. Wanneer er veranderingen plaatsvinden, zullen we dit communiceren. 

Dragen van een mondkapje

In alle binnenlocaties is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht. Dit geldt ook voor alle andere plekken waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden. Dit advies geldt ook voor toiletten. Wasbare mondkapjes zijn te koop in de souvenirwinkel Zee van ZOOvenirs bij de hoofdingang.

Restaurants en terrassen

Er zijn diverse horeca(afhaal)locaties geopend. Om onze binnen-restaurants te bezoeken, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Op de buitenterrassen wordt niet bediend; deze zijn alleen bedoeld voor takeaway-horeca. Hierdoor is op buitenterrassen een QR-check niet noodzakelijk. In de agenda van de gratis Blijdorp-app zie je welke horecalocaties geopend zijn.

Binnenlocaties open

De binnenlocaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica, Rivièrahal etc.) zijn open. Het publieklaboratorium en de diepzee-expositie zijn nog gesloten.

Olifantje

Het pasgeboren olifantje en zijn familie zijn nu dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze in hun binnenverblijf Taman Indah. Volg ze via de webcams >


ABONNEMENTHOUDERS

Mag ik introducees meenemen?

Als abonnementhouder kun je deze eerste periode ook introducees meenemen. Koop hiervoor een introductieticket via de website of bij de kassa. Je mag dagelijks maximaal 4 introducés meenemen met 25% korting op de reguliere ticketprijs. Let op: Voor bezoek aan de kassa moet je ook een afspraak maken. Ook voor de introducees moet een tijdslot worden gereserveerd.

Kan ik een abonnement aanschaffen en dan meteen naar binnen?

Ja, reserveer hiervoor een tijdslot bij de kassa (dit kan alleen bij de hoofdingang aan Oceanium-zijde).


DAGBEZOEKERS

Ik had in 2020 een dagticket gekocht, wat nu?

Alle tickets die geldig waren t/m 31 december 2020 en door de lockdowns niet gebruikt konden worden, zijn langer geldig: t/m 31 december 2021. Dit geldt ook voor actietickets (Samen Sterk/Jumbo Dagje-Uit/Kruidvat) en loterijen. Tickets gekocht via één van onze ticketpartners, zijn al voorzien van een tijdslotreservering. Kijk op je ticket of neem contact op met het verkooppunt voor meer informatie.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een kassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

  • Verzilveren van een kortingsbon.
  • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas).
  • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement.
  • Aanmaken van een pasje.

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Reserveer wel vooraf een tijdslot.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen.

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een kassa-afspraak.

Ik heb een ticket gekocht via een online boekingssite voor een bezoek in de periode dat Blijdorp tijdelijk dicht was. Wat nu?

Bij vragen met betrekking tot omboeken of annuleren van tickets van wederverkopers, verzoeken we je om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie waar jij een ticket hebt gekocht.


Faciliteiten in Blijdorp

Restaurants en terrassen

Al onze horeca-afhaallocaties zijn geopend. Om onze binnen-restaurants te bezoeken, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Op de buitenterrassen wordt niet bediend; deze zijn alleen bedoeld voor takeaway-horeca. Hierdoor is op buitenterrassen een QR-check niet noodzakelijk. In de agenda van de gratis Blijdorp-app zie je welke horecalocaties geopend zijn.

Dragen van een mondkapje

In alle binnenlocaties is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht. Dit geldt ook voor alle andere plekken waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden. Dit advies geldt ook voor toiletten. Wasbare mondkapjes zijn te koop in de souvenirwinkel Zee van ZOOvenirs bij de hoofdingang.

Binnenlocaties

De binnenlocaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica, Rivièrahal etc.) zijn open. Het publieklaboratorium en de diepzee-expositie zijn nog gesloten. Het olifantje en zijn familie zijn dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze in hun binnenverblijf Taman Indah. Volg ze ook via de webcams >

Betalen: alleen met pinpas of creditcard

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Parkeren

Doordat alle bezoekers een tijdslot reserveren, kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren. Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. Hier geldt het reguliere parkeertarief: €9,50 en €6 voor abonnementhouders. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar in de kaartautomaten bij de kassa’s. Let op: niet bij de Zee van ZOOvenirs. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier >

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond (PDF).

Souvenirshop

De Zee van ZOOvenirs en de VriendenBazaar zijn geopend tijdens openingstijden. Neem ook eens een kijkje in onze tijdelijke webshop. Let op: in de Zee van ZOOvenirs zijn geen parkeerkaarten te koop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens zijn te huur bij de entree voor €3,50 per dag. Kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Een contante borg van €50,- is hierbij noodzakelijk. Ook rolstoelen worden gedesinfecteerd voor uitgifte. Meer info voor mindervalide bezoekers >

Toiletten

Alle toiletten zijn geopend behalve bij Toko Tjitjak en na de Haaientunnel in het Oceanium. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toiletten vaker. In de toiletunits van de bij Biotopia vind je de verschoningsruimtes.

ZOOfoto

Laat eens een foto maken voor het greenscreen in het fotohutje van ZOOfoto naast de bizons & prairiehondjes. Zo kun je daar op de foto met Bokito en familie of met de leeuwen. Een leuke herinnering van jullie dagje Blijdorp.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Binnenspeeltuin Biotopia is ook geopend.

Is het toegestaan om een fiets, step o.i.d. mee te nemen?

Nee, het is niet toegestaan om rijdende/rollende vervoersmiddelen (zoals skates, fietsen, steps, skateboard, etc.) mee te nemen in onze dierentuin. Erkende medische hulpmiddelen en wandelwagens zijn wel toegestaan.

Activiteiten

Vanaf zaterdag 6 november 2021 zijn er geen dierenpraatjes meer in verband met groepsvorming.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.