Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
gezin kijkt naar giraffen

Meest gestelde vragen mbt heropening

Tickets kopen

Update 14 maart 2022

Let op:

  • Vanaf 15 maart heb je als abonnementhouder geen tijdslot meer nodig om onze dierentuin te bezoeken.
  • Bezoek je ons met een introductie/dagticket? Reserveer dan je tickets op datum. Je kunt de hele arriveren en uiteraard tot sluitingstijd in Blijdorp vertoeven.
  • Vanaf 25 februari zijn de coronamaatregelen opgeheven (coronatoegangsbewijs, mondkapje, 1,5m afstand).

Tot snel in onze dierentuin.

Openingstijden

We zijn dagelijks geopend. Zomertijd (vanaf 26 maart): van 09:00 – 18:00 uur. Tijdens wintertijd van 09:00 – 17:00 uur.

Corona-maatregelen vervallen

Vanaf 25 februari zijn de coronamaatregelen opgeheven (tonen van coronatoegangsbewijs, dragen van mondkapje, 1,5m afstand houden). We volgen de regels van de Rijksoverheid. Wanneer er veranderingen plaatsvinden, zullen we dit communiceren.

Tijdsblok reserveren voor dagtickets

Vanaf 15 maart heb je als abonnementhouder geen tijdslot meer nodig om onze dierentuin te bezoeken. Bezoek je ons met een introductie/dagticket? Reserveer dan tickets op datum Je kunt binnen de hele dag arriveren en uiteraard tot sluitingstijd in Blijdorp vertoeven. Je kunt dit uitsluitend via de website reserveren, niet per telefoon of e-mail.

Let op: tickets gekocht via één van onze ticketpartners, zijn al voorzien van een tijdslotreservering. Kijk op je ticket of neem contact op met het verkooppunt voor meer informatie.

Entree

Je kunt binnenkomen via de hoofdingang aan de Oceanium-zijde en de Rivièrahal-zijde. Bij beide entrees kun je een entreebewijs kopen.

Restaurants en terrassen

Er zijn diverse horeca(afhaal)locaties geopend. In de agenda van de gratis Blijdorp-app zie je welke horecalocaties geopend zijn.

 


ABONNEMENTHOUDERS

Ik heb geen gebruik kunnen maken van mijn abonnement tijdens de sluiting, hoe word ik hiervoor gecompenseerd?
Alle abonnementen die geldig waren op 15 december (de start van de laatste lockdown) worden verlengd met het aantal dagen die wij gesloten waren. Het gaat hierbij om 42 dagen. De geldigheid van je abonnement kun je controleren op Mijn Abonnement.

Heb je een abonnement met automatische incasso? Dan zal de volgende incasso 42 dagen later plaatsvinden dan gepland. 14 dagen voor de incasso ontvang je altijd per e-mail van ons een melding dat we weer gaan incasseren. Het is mogelijk dat je volgende incasso al door ons naar de bank is verzonden. De compensatie wordt dan toegepast op de incasso die hierna volgt.

Kan ik een abonnement aanschaffen en dan meteen naar binnen?

Ja, reserveer hiervoor een tijdslot bij de kassa (dit kan alleen bij de hoofdingang aan Oceanium-zijde). Daar is een kassa voor:

  • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement.
  • Aanmaken van een pasje.

DAGBEZOEKERS

Ik had in 2021 een dagticket gekocht, wat nu?

Tickets die geldig waren t/m 31 december 2021 en door de lockdowns niet gebruikt konden worden, zijn langer geldig: t/m 31 maart 2022. Dit geldt ook voor actietickets (Samen Sterk/Jumbo Dagje-Uit/Kruidvat) en loterijen. Voor Vrienden-vrijkaartjes zie info hieronder. Tickets gekocht via één van onze ticketpartners, zijn al voorzien van een tijdslotreservering. Kijk op je ticket of neem contact op met het verkooppunt voor meer informatie.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Reserveer een tijdslot bij de kassa voor onderstaande administratieve handelingen:

  • Verzilveren van een kortingsbon.
  • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas).

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Reserveer wel vooraf een tijdslot. Let op: de vrijkaartjes van 2021 zijn niet meer geldig, gebruik de kaartjes van 2022.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen.

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een kassa-afspraak.

Ik heb een ticket gekocht via een online boekingssite voor een bezoek in de periode dat Blijdorp tijdelijk dicht was. Wat nu?

Bij vragen met betrekking tot omboeken of annuleren van tickets van wederverkopers, verzoeken we je om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie waar jij een ticket hebt gekocht.


Faciliteiten in Blijdorp

Restaurants en terrassen

Er zijn diverse horeca(afhaal)locaties geopend. In de agenda van de gratis Blijdorp-app zie je welke horecalocaties geopend zijn.

Betalen: alleen met pinpas of creditcard

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Parkeren

Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. Hier geldt het reguliere parkeertarief: €9,50 en €6 voor abonnementhouders. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar in de kaartautomaten bij de kassa’s. Let op: niet bij de Zee van ZOOvenirs. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier >

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond (PDF).

Souvenirshop

De Zee van ZOOvenirs en de VriendenBazaar zijn geopend tijdens openingstijden. Neem ook eens een kijkje in onze tijdelijke webshop. Let op: in de Zee van ZOOvenirs zijn geen parkeerkaarten te koop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens zijn te huur bij de entree voor €3,50 per dag. Kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Een contante borg van €50,- is hierbij noodzakelijk. Ook rolstoelen worden gedesinfecteerd voor uitgifte. Meer info voor mindervalide bezoekers >

Toiletten

Alle toiletten zijn geopend behalve bij Toko Tjitjak en na de Haaientunnel in het Oceanium. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toiletten vaker. In de toiletunits van de bij Biotopia vind je de verschoningsruimtes.

ZOOfoto

Laat eens een foto maken voor het greenscreen in het fotohutje van ZOOfoto naast de bizons & prairiehondjes. Zo kun je daar op de foto met Bokito en familie of met de leeuwen. Een leuke herinnering van jullie dagje Blijdorp.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Binnenspeeltuin Biotopia is ook geopend.

Is het toegestaan om een fiets, step o.i.d. mee te nemen?

Nee, het is niet toegestaan om rijdende/rollende vervoersmiddelen (zoals skates, fietsen, steps, skateboard, etc.) mee te nemen in onze dierentuin. Erkende medische hulpmiddelen en wandelwagens zijn wel toegestaan.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen >