Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
gezin kijkt naar giraffen

Meest gestelde vragen heropening

Onze dierentuin is weer veilig te bezoeken voor iedereen met een geldig entreebewijs en tijdslot (entreetijd-ticket). Lees hieronder welke corona-maatregelen we hebben genomen.

LET OP: een kassabezoek is alleen mogelijk bij de entree Oceaniumzijde.


Heb je een abonnement?
TIJDSLOT ABONNEMENTHOUDERVERLENG ABONNEMENT
Heb je al een entreebewijs?
TIJDSLOT DAGBEZOEKER
Entreebewijs kopen & tijdslot reserveren?ENTREETICKET & TIJDSLOT Nog geen entreebewijs en tijdslot?
MAAK KASSA-AFSPRAAK

update 6 juli 2021

Om ervoor te zorgen dat jij veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, hebben wij verschillende maatregelen genomen. Een coronatest is niet nodig voor een bezoek aan onze dierentuin. Lees hieronder hoe jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp eruit komt te zien.

Openingstijden

Dagelijks tot 1 november van 09:00 – 18:00 uur. Vanaf 1 november van 09:00 – 17:00 uur. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in onze dierentuin verblijven.

Tijdslot reserveren en tickets

Je kunt Blijdorp alleen bezoeken op vertoon van een tijdslot-reservering (=entree/aankomsttijd) en een geldig entreebewijs of abonnementspas. Je dient een datum en tijd te reserveren. Dit is uitsluitend mogelijk via de website, niet per telefoon of e-mail.

Entree

Je kunt binnenkomen via de hoofdingang aan de Oceanium-zijde en de Rivièrahal-zijde. Voor een bezoek aan de kassa (bijvoorbeeld voor het ophalen abonnementspassen) moet je online een kassa-afspraak maken. LET OP: Dit kan alleen aan de hoofdingang Oceanium-zijde (Blijdorplaan).

Binnenlocaties open

De binnenlocaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica, Rivièrahal etc.) zijn weer open. Het publieklaboratorium, de diepzee-expositie en het doorloopverblijf ringstaartmaki’s zijn nog gesloten.
LET OP: Het dragen van een mondkapje in de binnenruimtes is niet langer verplicht mits de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd.

Olifantje

Het pasgeboren olifantje en zijn familie zijn nu dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze buiten op het ‘nachtperk’, hierdoor kan zichtbaarheid iets minder zijn. Volg ze via de webcams >


ABONNEMENTHOUDERS

Mag ik introducees meenemen?

Als abonnementhouder kun je deze eerste periode ook introducees meenemen. Koop hiervoor een introductieticket via de website of bij de kassa. Je mag dagelijks maximaal 4 introducés meenemen met 25% korting op de reguliere ticketprijs. Let op: Voor bezoek aan de kassa moet je ook een afspraak maken. Ook voor de introducees moet een tijdslot worden gereserveerd.

Kan ik een abonnement aanschaffen en dan meteen naar binnen?

Ja, reserveer hiervoor een tijdslot bij de kassa (dit kan alleen bij de hoofdingang aan Oceanium-zijde).

Mijn abonnement is in de lockdown verlopen, wat nu?

Is je abonnement verlopen tijdens de lockdown, dus op of na 15 december, dan kun je nog gebruik maken van je abonnement. We zullen abonnementhouders compenseren door de duur van het abonnement te verlengen met de periode dat we gesloten waren tijdens de abonnementsperiode. Uiteraard kun je ons ook steunen door af te zien van deze compensatie. We benaderen abonnementhouders hierover per mail.

Compensatie-periode abonnementhouders

Totdat we volledig open zijn inclusief de binnenverblijven, zal de compensatie-periode voor abonnementhouders door blijven lopen. Je krijgt hierover automatisch bericht van ons.

Ik heb een jaar-abonnement en kon niet langskomen. Wat gebeurt er met deze dagen?

Door de lockdowns zijn er periodes waarin je geen gebruik kon maken van je jaarabonnement. We zullen abonnementhouders compenseren door de duur van het abonnement te verlengen met de periode dat we gesloten waren tijdens de abonnementsperiode. Uiteraard kun je ons ook steunen door af te zien van deze compensatie. We hebben inmiddels abonnementhouders hierover benaderd per mail.

Mijn abonnement verloopt bijna, maar ik wil Diergaarde Blijdorp juist nu blijven steunen. Wat kan ik doen?

Deze derde sluiting heeft wederom een grote impact op Diergaarde Blijdorp. Iedere vorm van steun is onverminderd welkom. Hoewel de kassa van Blijdorp tijdelijk gesloten is, kun je zoals altijd via Mijn Abo je abonnement verlengen of een nieuw abonnement afsluiten. Op die manier steun je Blijdorp enorm en profiteer je ook nog eens van 5% korting. Ook kun je een donatie doen of een leuk cadeautje kopen in onze webshop.

VERLENG ABONNEMENT


DAGBEZOEKERS

Ik had al een dagticket gekocht, wat nu?

Annuleren is niet nodig. Alle tickets die geldig waren t/m 31 december 2020 worden verlengd met het aantal dagen dat Blijdorp gesloten was. Dit geldt ook voor actietickets (Samen Sterk/Jumbo Dagje-Uit/Kruidvat) en loterijen.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een kassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

  • Verzilveren van een kortingsbon.
  • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas).
  • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement.
  • Aanmaken van een pasje.

LET OP: dit is niet mogelijk bij de entree aan de Rivièrahal-zijde.

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Let op: ook voor jou geldt dat je een tijdslot reservering moet maken inclusief een bezoek aan de kassa.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen.

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een kassa-afspraak.

Ik had een tijdslot gereserveerd in de periode dat Diergaarde Blijdorp gesloten is. Wat gebeurt hiermee?

Het gereserveerde tijdslot is uitsluitend geldig op de gekozen dag en tijdstip. Deze reservering vervalt automatisch in de periode dat Blijdorp gesloten is. Je hoeft hiervoor niets te doen. Je kunt nu via onze website een nieuwe reservering maken.

LET OP: Alle tickets die geldig waren t/m 31 december 2020 worden verlengd met het aantal dagen dat Blijdorp gesloten was.

Ik heb een ticket gekocht via een online boekingssite voor een bezoek in de periode dat Blijdorp tijdelijk dicht is. Wat nu?

Bij vragen met betrekking tot omboeken of annuleren van tickets van wederverkopers, verzoeken we je om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie waar jij een ticket hebt gekocht.

Ik had introductietickets aangeschaft. Hoe kan ik deze annuleren?

Om de annulering en terugbetaling zo spoedig mogelijk te verwerken, verzoeken we je dit formulier in te vullen.

Ik heb een schoolreis- of les geboekt in de gesloten periode. Gaat dit wel door?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw reservering te verplaatsen naar een ander moment. Diergaarde Blijdorp is vanaf zaterdag 5 juni weer te bezoeken voor lessen en schoolreisjes (basisonderwijs). Dit besluit is onderdeel van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.


Faciliteiten in Blijdorp

Binnenlocaties

De binnenlocaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica, Rivièrahal etc.) zijn weer open. Het publieklaboratorium, de diepzee-expositie en het doorloopverblijf ringstaartmaki’s zijn nog gesloten. Het olifantje en zijn familie zijn dagelijks tussen 10:00 en 15:00 uur op het grote perk. Vanaf 15:00 uur verblijven ze op het ‘bullenperk’, hierdoor kan zichtbaarheid iets minder zijn. Volg ze ook via de webcams >
LET OP: Het dragen van een mondkapje in de binnenruimtes is niet langer verplicht tenzij de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd.

Betalen: alleen met pinpas of creditcard

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Restaurants en terrassen

Verschillende binnenlocaties (tot 50 personen) en buitenterrassen en foodtrucks (horecapunten) zijn geopend voor het afhalen van eten en drinken. Kijk in de app voor de actuele openingstijden.

Dragen van een mondkapje

Het dragen van een mondkapje in de binnenruimtes is niet langer verplicht tenzij de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd. Dit advies geldt ook voor toiletten. Wasbare mondkapjes zijn te koop in de souvenirwinkel Zee van ZOOvenirs bij de hoofdingang.

Parkeren

Doordat alle bezoekers een tijdslot reserveren, kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren. Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. Hier geldt het reguliere parkeertarief: €9,50 en €6 voor abonnementhouders. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar in de kaartautomaten bij de kassa’s. Let op: niet bij de Zee van ZOOvenirs. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier >

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond (PDF).

Souvenirshop

De Zee van ZOOvenirs en de VriendenBazaar zijn geopend tijdens openingstijden. Neem ook eens een kijkje in onze tijdelijke webshop. Let op: in de Zee van ZOOvenirs zijn geen parkeerkaarten te koop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens zijn te huur bij de entree voor €3,50 per dag. Kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Een contante borg van €50,- is hierbij noodzakelijk. Ook rolstoelen worden gedesinfecteerd voor uitgifte. Meer info voor mindervalide bezoekers >

Toiletten

Alle toiletten zijn geopend behalve bij Toko Tjitjak en na de Haaientunnel in het Oceanium. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toiletten vaker. In de toiletunits van de bij Biotopia vind je de verschoningsruimtes.

ZOOfoto

Laat eens een foto maken voor het greenscreen in het fotohutje van ZOOfoto naast de bizons & prairiehondjes. Zo kun je daar op de foto met Bokito en familie of met de leeuwen. Een leuke herinnering van jullie dagje Blijdorp.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Om voldoende afstand te kunnen waarborgen zijn volwassenen niet toegestaan in de speeltuin. Binnenspeeltuin Biotopia is ook weer geopend.

Is het toegestaan om een fiets mee te nemen?

Nee, rijdende/rollende vervoersmiddelen (zoals skates, fietsen, steps, skateboard, etc.) met uitzondering van erkende medische hulpmiddelen en wandelwagens te gebruiken.

Activiteiten

Om groepsvorming en drukte te voorkomen, zijn er momenteel geen voederpresentaties, rondleidingen en Vrije Vlucht Voorstellingen.

Jungle Express (Blijdorp treintje)

De Jungle Express is niet in gebruik.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.

VEELGESTELDE ALGEMENE VRAGEN & ANTWOORDEN

Landelijke maatregelen

Uiteraard gelden bij ons alle landelijke maatregelen zoals afgekondigd door het RIVM:

  • Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek uit en blijf thuis. Dit geldt ook voor de mensen met wie je een bezoek wilt brengen aan Blijdorp.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen en was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter (1 gorilla) afstand van anderen.
  • Het dragen van een mondkapje in de binnenruimtes is niet langer verplicht tenzij de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd.

PLAN JE BEZOEK

Als onze dierentuin weer geopend is, adviseren we je om voor aanvang van je bezoek de huisregels en antwoorden op de meest gestelde vragen door te nemen. Bekijk onderstaande instructievideo om te zien wat wij doen en wat je zelf kunt doen om veilig en ontspannen van onze prachtige natuur te genieten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven?