Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Activiteiten
10 september 2019

22 sept. FILMVERTONING OP WORLD RHINO DAY

Op World Rhino Day (22 september 2019) wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de vijf bedreigde neushoornsoorten. Voor Diergaarde Blijdorp is dit aanleiding om de nieuwe documentaire ‘The Last Male on Earth’ te vertonen. Hierin legt filmmaker Floor van der Meulen de laatste jaren vast van de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn en observeert zij de menselijke circus om het dier heen. Blijdorp huisvest en fokt met twee neushoornsoorten: de Indische neushoorn en de zwarte neushoorn. In Nederland zijn slechts twee zwarte neushoorns geboren. Beide in Diergaarde Blijdorp, in 1960 en 2017.

Het evenement begint om 15.00 uur in het Eauditorium van het Oceanium. Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen aan de filmmaker en een neushoornexpert uit Diergaarde Blijdorp. Tickets kunnen alleen online besteld worden voor €2,50* (opbrengst voor natuurbehoud). *De prijs is exclusief entree tot de Diergaarde.

BESTEL HIER JE FILMTICKETS

Over The Last Male on Earth

Even was hij wereldnieuws: de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde, genaamd Sudan. Op de dag van zijn overlijden in maart 2018. The Last Male on Earth toont zijn laatste levensdagen op de Keniase savanne. Dagen waarin hij liefdevol wordt verzorgd, 24/7 door gewapende rangers wordt beschermd tegen stropers en dagelijks wordt bezocht door tientallen toeristen en journalisten. En waarin wetenschappers met nieuwe technieken alles op alles zetten om zijn soort te laten voortbestaan. Kortom: een ware kermis. Opgetuigd door de mens, de diersoort die Sudans soort naar het randje van de afgrond bracht en er nu alles aan doet om het dier te redden.

The Last Male on Earth is de eerste lange documentaire van regisseur Floor van der Meulen (Paradijsbestormers, 9 days: From My Window in Aleppo), geproduceerd door Een van de jongens. De film beleefde zijn wereldpremière in maart 2019 op het CPH:DOX filmfestival in Kopenhagen, één jaar na het overlijden van neushoorn Sudan. Half september brengt distributeur Cinema Delicatessen de film ook uit in de Nederlandse bioscopen.

BESTEL HIER JE FILMTICKETS