Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend
banner Festival Blijdorp Natuurlijk

Festival Blijdorp Natuurlijk!

In de weekenden van 25 & 26 juni en 2 & 3 juli organiseren we het FESTIVAL BLIJDORP NATUURLIJK! Met een speciaal programma laten we zien waarom de bescherming van dieren, planten en biodiversiteit zo ontzettend belangrijk is. Onze dierentuin zet zich daar sinds haar oprichting voor in.

Laat je inspireren door de Blijdorp Colleges van de bekende ecologe Sterrin Smalbrugge en bioloog Mátyás Bittenbinder. Doe mee aan verschillende activiteiten, zoals je eigen bijenhotel versieren of je favoriete dier tekenen. Ga langs bij diverse dierenpraatjes en bezoek de kraampjes van verschillende natuurbehoudsorganisaties. Zij laten je graag zien wat ze in binnen- en buitenland doen om dieren en natuur te beschermen en ook wat je zelf kunt doen. Natuurlijk ontdek je ook wat Blijdorp doet en welke natuurbehoudsprojecten Diergaarde Blijdorp wereldwijd steunt.

Blijdorp Colleges

De bekende ecologe en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge en Mátyás Bittenbinder, bioloog en toxicoloog bekend van tv-programma’s het Klokhuis en de Vooravond, vertellen tijdens Blijdorp Colleges over de wonderlijke wereld van dieren en planten en het belang van biodiversiteit voor ons mensen.

 • Wanneer:  2 juli (Mátyás) en 3 juli (Sterrin)
 • De Colleges duren 30 minuten en starten om 10:00, 11:00, 15:00 en 16:00 uur.
 • Geschikt voor jong en oud.
 • Kosten €2,50 per persoon. Dit bedrag gaat volledig naar natuurbehoudsprojecten.

RESERVEER JE COLLEGE-PLEK>

Let op:

 • Naast dit College-ticket heb je ook een geldig toegangsbewijs nodig voor Diergaarde Blijdorp.
 • Op 2 en 3 juli vinden de colleges plaats in het EAUditorium. (Oceanium nabij het Caraïbisch Café)

ACTIVITEITEN

Bijenhotel versieren

 • Wanneer: Op 25, 26 juni en 2, 3 juli.
 • De workshop duurt 20 minuten en start ieder half uur (m.u.v. 12:00-14:00 uur).
 • Geschikt voor jong en oud.
 • Kosten €5,- per persoon. Dit bedrag gaat volledig naar natuurbehoudsprojecten.

Wil jij ook meer bijen in jouw tuin? Doe dan mee aan de workshop bijenhotel versieren. Met dit bijenhotel zorg je voor een veilige plek voor bijen en andere insecten, wat goed is voor de biodiversiteit. En je leert van onze botanen hoe je meer biodiversiteit creëert! Natuurlijk mag je dit speciale Blijdorp bijenhotel mee naar huis nemen!

RESERVEER BIJENHOTEL VERSIEREN>

Let op:

 • Naast dit workshop-ticket heb je ook een geldig toegangsbewijs nodig voor Diergaarde Blijdorp.
 • De workshop vindt plaats bij de rotstuin aan de rand van de Bijenvallei.

Teken je favoriete dier

 • Wanneer: Op 2 en 3 juli.
 • De workshop duurt 30 tot 45 minuten en starten om 10:00, 11:00, 14:00 en 15:00 uur.
 • Geschikt vanaf 8 jaar.
 • Kosten €2,50 per persoon. Dit bedrag gaat volledig naar natuurbehoudsprojecten.

Leer je favoriete dier tekenen! Marieke ten Berge, tekenaar van Het Dierenvriendenboek geeft je tips en trucs om je favoriete Blijdorp bewoners zo goed mogelijk te leren tekenen. Hieronder lees je meer over dit nieuwe boek.

RESERVEER TEKENWORKSHOP>

Let op:

 • Naast dit workshop-ticket heb je ook een geldig toegangsbewijs nodig voor Diergaarde Blijdorp.
 • De workshop vindt plaats bij de rotstuin aan de rand van de Bijenvallei.

NIEUW: Het Dierenvriendenboek

In Het Dierenvriendenboek hebben 75 Blijdorp-bewoners hun feiten voor je op een rijtje gezet. Lees over hun superkrachten en geheime wapens, over wat ze eten en door wie ze opgegeten worden, over hun grootte, gewicht, snelheid, soort – en over de bijzondere dingen waarvan ze vinden dat je die écht nog moet weten. Het Dierenvriendenboek is een samenwerking tussen Diergaarde Blijdorp en Lemniscaat.

Dit weekend is het Het Dierenvriendenboek exclusief te koop in Diergaarde Blijdorp! Je vindt de boeken dit weekend bij de rotstuin aan de rand van de Bijenvallei. Daarna is het boek ook te koop in souvenirwinkel de Zee van ZOOvenirs. Op 2 juli en 3 juli is auteur Jesse Goossens tussen 11:00 en 13:00 uur aanwezig om  het boek te signeren. De prijs van het boek is €14,99.

Dierenpraatjes

Tijdens het Festival kan je luisteren naar dierenpraatjes bij o.a. de Aziatische olifanten en Rüppellsgieren. Hier leer je alles over de dieren en wat onze Diergaarde bijdraagt aan de bescherming van deze dieren in het wild.

12:00 – 12:30 uur: dierenpraatje gieren bij de Gierenvolière.
14:00 – 14:30 uur: dierenpraatje Aziatische olifanten, buiten bij de olifantenvlonder.

Let op: de praatjes zijn weersafhankelijk.

Natuurbehoudsmarkt

In beide weekenden vind je bij de rotstuin aan de rand van de Bijenvallei, een informatiemarkt. Hier vind je kraampjes van verschillende natuurorganisaties waaronder het WWF, Reefy, KNNV Natuurlijk Rotterdam, de Zoogdiervereniging en de douane. Hier kan je op de foto met de WWF panda!